3+1 pénzügyi termék, amit nem árt, ha ismersz

pénzügyi termék

A hitelt, mint pénzügyi kifejezést valószínűleg senkinek se kell bemutatni, mégis alig-alig tudunk róla valamit. Ismerd meg te is a különféle fajtáit, felhasználási módjait és azt is, hogyan érdemes elhatározni magadat! A Pénzügyi Navigátor által tárgyalt témák segítenek kiigazodni a mindennapok során felmerülő pénzügyi-gazdasági kérdésekben, hogy mindenki tudatosan dönthessen!

Jelzálog hitelek

Amikor egy nagyobb értékű tétel megvásárlása előtt állunk könnyen előfordulhat, hogy nem vagyunk képesek önerőből finanszírozni a kiadásunkat és hitelt kell felvennünk. Ennek az egyik fajtája lehet a jelzáloghitel, ami során a hitelintézet a hitel fedezeteként a felkínált ingatlanra jelzálogjogot jegyeztet be. Ilyen esetben jellemzően nagyobb összeg is felvehető, sokkal hosszabb távra is, sőt akár kedvezőbb kamatozással is. Ennek is két fajtája létezhet: az ingatlancélú és a szabad felhasználású jelzáloghitel.

 

Gépjárműhitelek

Autót szeretnénk vásárolni, de nem áll rendelkezésre akkora összeg a számlánkon, ami ezt fedezné? Ilyen esetben választhatunk kifejezetten ilyen célra kifejlesztett pénzügyi terméket! Első körben érdeklődhetünk az autókereskedéssel szerződésben álló pénzügyi szolgáltatók ajánlatairól, aztán feltétlenül tájékozódjunk a gépjármű-hitelezéssel foglalkozó bankok és lízingcégek által kínált opciókról is.

 

Fogyasztási hitelek

Kivétel nélkül elég gyakran találkozunk a fogyasztási hitelek csoportjával, amit jellemzően tartós fogyasztási cikk megvásárlására, szolgáltatás igénybevételére szolgálhatnak. Ide tartozik a személyi kölcsön, a folyószámlahitel, a hitelkártya és még az áruhitel is. Fontos megjegyezni, hogy ezekben az esetekben nem egy ingatlan áll a hitel mögött, mint fedezet, hanem a fogyasztó jövedelme, egyéb vagyona.

nyerőtizes

Lízing

A lízing egy olyan konstrukció, ami során a lízingbe adó, pl. a bank egy lízingtárgyat akár egy lakást vagy autó, lízingdíj fizetése ellenében egy előre meghatározott időszakra az ügyfél számára lízingbe ad és ő azt használhatja. Jellemzője, hogy, aki lízingbe veszi az adott lízingtárgyat nem szerzi meg tulajdonjogát, csupán használhatja azt. Ebben a szituációban csak akkor válik a mi tulajdonunkká a lízingtárgy, ha megfizettük az összes lízingdíjat.

Nyerő Tízes Kvízjáték

Benned is pezseg a versenyszellem és szeretnéd próbára tenni a pénzügyi-gazdasági tudásodat, tesztelni pénzügyi tudatosságodat? A Provident Családi Kasszasikerek Program tízéves fennállását ünneplő kvízjáték keretein belül lehetőséged lesz rá! Válaszolj a lehető legtöbb kérdésre helyesen, mindezt persze a lehető legrövidebb idő alatt és te lehetsz annak a 10 győztesnek az egyike, aki értékes ajándékokat vihet haza!

 

Elég frissek a pénzügyi-gazdasági ismereteid? Irány a játék!

Kitöltöm a kvízt!