Provident
blog

Budapest nyáron sokkal szabadabb! – nyári programötletek

Budapest nyáron sokkal szabadabb, egyetértesz velünk? Megmutatjuk, nekünk mik az idei kedvenc nyári budapesti programjaink, érdemes lehet Neked is kipróbálnod őket!

 

Piknikezz a városban

A szabadban piknikezni mindig nagyon hangulatos, és ez idén sincs másképp. Ha szeretsz kiülni a zöldbe, válaszd a Margitszigetet, a Kopaszi-gátat, a Filozófusok kertjét, a Vérmezőt vagy akár a Nehru partot falatozgatásod és pihenésed helyéül, de ugyanígy figyelmedbe ajánljuk a Tabánt, az Orczy-parkot, a Hajógyári-szigetet vagy akár a Római-partot mint gyönyörű piknik helyszínek.

A kalandosabb, különlegesebb piknikezésekhez pedig érdemes lehet szétnéznetek a városban, hogy mely területek vannak jelenleg lezárva – mint például a Rakpart –, vagy hova szabad még kiülni akár egy koccintásra a barátokkal. A mi kedvenceink közé tartozik a Szabadság híd, vagy például a Hősök tere vagy a Citadella is, ahova már sokadik alkalommal szervezik a hangulatos Botellónt.

Nyári budapesti programok

 

Nézz meg egy jó filmet a csillagok alatt

Látogass el egy budapesti kertmoziba és éld át az élményt családoddal, barátaiddal vagy akár partnereddel – hiszen szinte bármilyen alkalomra szuper programötlet! Az idei legnépszerűbb kertmozik közé tartozik a Budapest Garden, a Mammut Tető, a Budapest Kertmozi vagy például a Fellini Római Kultúrbisztró, de idén nyáron minden szombaton ingyenes filmvetítésekkel vár a Hunyadi téri Kertmozi is.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

 

Kóstold végig a budapesti fagyikat!

Neked a klasszikus ízek vagy a különleges, merész újdonságok a kedvenceid? Bármelyik is legyen, bőven lesz lehetőséged válogatni a jobbnál jobb fagyizók kínálatában. Próbáld ki a Kő fagyi?, a Kedveskrém, a Málna The Pastry Shop mennyei jeges édességeit, vagy látogass el a pesti oldalon a Bon Dia!, a MAMO Gelato, az I love Gelato vagy akár a híres Gelarto Rosa fagyizók egyikébe. A We Love Budapest összegyűjtötte a legnépszerűbb fagyizókat, neked melyik lesz a kedvenc helyed?

 

Kirándulni nyáron is jó ötlet

Ha aktív kikapcsolódásra vágynátok, kiránduljatok egyet a szabadban! Viszont nagyon oda kell figyelnetek a megfelelő vízmennyiség bevitelére, valamint legyen nálatok mindig naptej, napszemüveg és sapka, amit néha akár be is tudtok vizezni, nehogy napszúrást kapjatok. Emellett természetesen érdemes inkább kora reggel, vagy már késő délután elindulni, és nem a legnagyobb hőségben elindulni – amikor a legerősebb az UV-sugárzás.

De hogy merre induljatok? Látogassatok el például a „Budapest Grand Canyonja” néven is ismert Róka-hegyre: a kőfejtő könnyen megközelíthető akár kocsival, akár tömegközlekedéssel, a kilátás pedig káprázatos. Emellett szuper választás lehet még a szintén népszerű Normafa is, ahol már ingyenes sétaprogramokon is részt vehetsz. Nem véletlen, hogy nyáron Csillebérc is egy népszerű túrahely, hiszen nincs is jobb annál, mint egy kellemes túra végén felülni a Libegőre és a jól megérdemelt pihenéskét gyönyörködni a városban. További népszerű, Budapesthez közeli kiránduló helyekért olvasd el korábbi cikkünket: Budapestről 1 órán belül megközelíthető túrahelyek

 

Szabadtéri sütögetés – ezek a kedvenc helyeink

Ha ti is szeretitek a kirándulást összekötni egy jó kis bográcsozással vagy sütögetéssel, akkor érdemes például a Hármashatár-hegy vagy a Róka-hegy felé vennetek az irányt, hiszen ezeken a helyeken garantáltan találtok kialakított tűzrakó helyeket. Figyelem, érdemes időben elindulni, ugyanis a férőhelyek száma korlátozott – nehogy lecsapjanak előttetek a tűzrakókra és/vagy a piknikasztalokra!

Ha ennél egyel kényelmesebb körülmények között sütögetnél családoddal, barátaiddal, de nem áll a rendelkezésedre hozzá egy saját kert, ne búslakodj! Számos olyan kerthelység található Budapesten, ahol megadják a lehetőséget a saját kis sütögetéshez. Remek példa erre a Római-part és az ott található vendéglátóhelyek, mint a Kétrombusz, de például a Városliget mellett található Dürer-kertben is összegyűlhettek egy közös BBQ-zásra. Ráadásul a legtöbb helyen csak a sütögetni való finomságokkal kell készülni, a begyújtáshoz való eszközökről (faszénről, fáról, bográcsról, nyársakról stb.) nem neked kell gondoskodnod. Tényleg ilyen könnyen tudsz rendezni a fővárosunkban is egy szuper hangulatú grill- vagy bográcspartit a szabadban!

Római-part a nyári Budapest legszebb része

Készen állsz a kalandozásra Budapesten?