Háztartási kisokos 6. – Milyen kávéfőzőt vegyünk?

kávéfőző vásárlás

Aki már megélt egy-két borzasztó hétfő reggeli ébredést – és ki nem – az tudja, hogy a megfelelő kávé az oxigént közvetlenül követő létszükséglet. Éppen ezért kulcsfontosságú a számunkra ideális kávéfőző kiválasztása, ami leghűségesebb társunk lesz a hétköznapok elleni küzdelemben. Sorra vesszük a legnépszerűbb típusokat, hogy könnyebb legyen a döntés, ha kávéfőző vásárlás a célunk.

Klasszikus kotyogós

Nagymamánk konyhájából akkor is ismernénk ezt a csodát, ha egyébként egész életünkben távol tartottuk volna magunkat a koffeintől. A makulátlan eszpresszóhoz és elmélyült társalgáshoz kötelező, a cigarettafüst elhagyását azonban erősen javasoljuk. Ráadásul az ára is méltányos, tíz- és tizenkétezer forint körül kaphatók a kotyogós kávéfőzők.

Kapszulás boldogság

A technológiai új, mégis hamar közkedveltté vált: szinte a fejünket tennénk rá, hogy az elmúlt évek egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándéka a kapszulás kávéfőző. Inkább a dizájn szerelmeseinek ajánljuk, mint amatőr baristáknak vagy aktív környezetvédőknek, ám tagadhatatlanul megbízható az így kapott kávé minősége – persze csak akkor, ha a készülékhez való kapszulákat vásárolunk, nem az olcsóbb változatokat. A készülékek ára itt is tízezer forint körül kezdődik, ám itt kísérletet se teszünk a felső határ felkutatására, mert szédítő magasságokba jutnánk.

Provident tipp

Úgy érzi, megtalálta a kávéfőzőt, amit mindig is keresett, de még nem gyűlt össze rá a szükséges össze? A Provident személyi kölcsöneivel könnyedén és hatékonyan megoldható a probléma! Itt találhatja meg az ezzel kapcsolatos részleteket!

Pihe-puha párnák

A pod-os készülékek legnagyobb előnye, hogy a csomagok egységes szabvány szerint készülnek, így nem kell márkahűséget esküdnünk: bármelyik párnácska használható bármelyik pod-os gépben. Emellett elképesztő ízkavalkád áll rendelkezésünkre: vanília, ginzeng, mogyoró… csak a képzeletünk és az ízlésünk szabhat határt. További pozitívum, hogy nem koszol, hiszen az őrült kávé a párnácskában marad. Ár tekintetében azonban hatvanezer forintról indulunk, nem olcsó mulatság.

Frissen daráló automaták

Kezdjük a feketelevessel: árban itt is a csillagos ég a határ. Cserébe tökéletes frissességben kapjuk készhez a napi nedűt, és általában rengeteg extra funkció közül választhatunk a tejhabosítástól kezdve az öntisztításon át egészen addig, hogy a darálós kávéfőző megjegyzi kedvenc beállításunkat a kávéfőzéshez. A megfelelő darab gyakorlatilag felér egy jó házassággal.

Ti hogyan szeretitek a reggeli kávét?