Háztartási kisokos 1. – Milyen mosógépet válassz?

mosógép

Egy háztartásban a mosógépnek hetente többször is mennie kell, ezért egy jó mosógép bizony megkönnyíti az életedet, és a háztartás igazán hasznos része lesz. De mi alapján válassz magadnak új mosógépet? Ebben segítünk most, olvasd el, hogy mire érdemes odafigyelned!

Jelöld ki a helyét!

Elöltöltős mosógép, szabványméret, teljesítmény és még esetleg a dizájn is olyan szempont, amit figyelembe kell venned új háztartási gép választásánál. Hogy ezekben könnyen tudj dönteni, ahhoz meg kell találnod a mosógép helyét a lakásban, hiszen ez határozza meg a méretét, illetve azt is, hogy felültöltős mosógép kerül-e az otthonodban.

Ha szeretnéd a környezetéhez igazítani, akkor a bútorokhoz és falhoz színben, stílusban illőt válassz. Hidd el, jó érzés lesz egy olyan tárgy az otthonodban, ami nemcsak hasznos, hanem még szép is.

Provident tipp

Amikor kijelölöd a mosógép helyét a szobában, mindenképp figyelj arra is, hogy közel legyen a falban lévő csatlakozó és csap is, így könnyen be tudod majd üzemelni a gépet. Ezeket ne felejtsd el megnézni mosógépvásárlás előtt!

Válassz egy típust!

Ha a mosógép helye engedi, gondolkodj el azon, hogy elöl- vagy felültöltős gépet választasz-e. A felültöltőseknél a dobot két támasztó végén két külön csapágy tartja, ezért strapabíróak ezek a típusúak. Ha van helyed, akkor elöltöltős gépen is érdemes elgondolkodnod, mivel ezek általában nagyobbak, terhelhetőbbek, egy család heti mosásadagját jobban ki tudják szolgálni. Mindkét típus megfelelő, így igazából a lakásod mérete, berendezése szabhatja meg, hogy melyiket választod.

Fontos a márka?

A mosógép vásárlás egy nagyobb kiadást jelent, így érdemes megbízható márkát választanod és utána olvasni fórumokon, termékoldalakon egy-egy márkának, illetve átböngészned a fogyasztói kommenteket. Ha tanácstalan vagy a márkát illetően, akkor nézz körül saját otthonodban, vedd sorra a háztartási gépeket és gondolkodj el azon, hogy melyikkel vagy igazán megelégedve. Ezek után a számodra hasznos és már bevált gép márkájából érdemes megnézned a mosógép típusokat is.

 

Neked is van tipped mosógép vásárláshoz? Oszd meg velünk kommentben!