Hiteligénylés lépésről lépésre

hiteligénylés

A Provident a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb ügyintézésre törekszik a hitelfelvétel során. Egy ilyen fontos döntés azonban egy segítőkész és ügyfélcentrikus pénzügyi szolgáltató esetén is megkövetel némi előzetes felkészülést. Mi ebben is szívesen segítünk: összeállítottunk egy útmutatót arról, hogy mire kell figyelni a folyamat közben!

1.A hiteligénylés előfeltételei

Kizárólag az vehet fel kölcsönt, aki már nagykorú – tehát betöltötte a 18. életévét, rendelkezik bejelentett magyarországi lakcímmel, és mindezek mellett bejelentett, állandó jövedelemmel is bír. Ezek hiányában sajnos nem hitelképes az illető, így nem élhet a Provident kínálta kölcsönökkel.

 

2. A hiteligény bejelentése

Erre több lehetőséget is kínálunk ügyfeleink számára! Internetes hozzáférés esetén legegyszerűbb honlapunkon keresztül, a hitelkalkulátor segítségével elindítani az igénylést, ami a törlesztőrészlet várható összegét és a hitel futamidejét is kiszámolja.  A telefonos lehetőségek sem bonyolultak: a +36-1-354-40-90-es, helyi tarifával hívható telefonszámon a hét minden napján leadható az igénylés 7:30 és 20:00 között, de SMS-ben is megtehető ugyanez, ha elküldik a +36-20-332-33-33-as számra a HITEL üzenetet. Mind az online, mind a telefonos igénylések esetén kollégánk egy visszahívás során egyezteti a hitelfelvétel lehetőségeit és időpontját. Természetesen személyesen is megbeszélhető mindez, ha valaki már régebbről ismeri az ügyintézőt.

 

Provident tipp

A hitelfelvétel mellett lakásbiztosításon is gondolkodik? Ezt is ránk bízhatja! A Provident Otthonbiztosítás egy országosan elérhető, egyszerűen igényelhető szolgáltatás, melynek változatos konstrukciói között mindenki megtalálja a maga és lakása számára ideális verziót.

3. A hiteligényléshez szükséges dokumentumok

Szükség lesz egy személyazonosságot igazoló okmányra: ez lehet érvényes vagy ideiglenes személyi igazolvány, útlevél, illetve kártya formátumú vezetői engedély. Kell még egy lakcímet igazoló okmány: lakcímkártya, illetve egy bérleti szerződés, amennyiben a tartózkodási hely nem azonos az állandó lakcímmel, és az előbbi nem került feltüntetésre a lakcímkártyán. Továbbá egy jövedelmet igazoló dokumentumot is be kell mutatni: bérpapír, nyugdíjszelvény, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás, postai szelvény – melyek közül egyik sem lehet régebbi egy hónapnál. Érdemes a fentiekből egy másolatot készíteni, mivel a hiteligénylők által a hitelbírálathoz rendelkezésre bocsátott eredeti vagy másolt dokumentumok visszajuttatása nem áll a Provident módjában.

4. A szerződéskötés

Az előre egyeztetett időpontban két lehetőség áll a hiteligénylők rendelkezésére: amennyiben a kölcsön mellé külön díj ellenében igénybe vették a Provident Otthoni Szolgáltatást is, pozitív hitelbírálat esetén a szerződéskötés az igénylők otthonában történik. Ennek hiányában a Provident kirendeltségébe kell befáradni, ahol megtörténik a hiteligény felvétele, és pozitív hitelbírálat esetén a szerződéskötés. Amennyiben valaki az egyik opció helyett később mégis inkább a másikat választaná, új időpont foglalására lesz szükség.

 

Ugye, hogy előzetes felkészüléssel még egyszerűbb a hitelügyintézés?