Provident
blog

Indítsd tudatosan az évet ezekkel az applikációkkal és programokkal!

Az év eleje a fogadkozásoké, a teendők hosszú-hosszú listáié és persze az előző évünk felül vizsgálatáról szól. Ha te is elhatároztad magadat a változás mellett, de egy „lökésre” még szükséged lenne, ahhoz, hogy ütősen kezd a 2020-as évet, akkor ezek az appok és programok tökéletes társaid lesznek a változásban és az előre lépésben!

1. Zene streamelő szolgáltatások

A zenehallgatás mindennapjaink szerves részévé vált, szívesen kapcsoljuk be miközben közlekedünk, autózunk, főzünk, sportolunk vagy éppen dolgozunk. Az olyan platformok, mint a Spotify, a YouTube Premium vagy az iTunes bizonyos díj fejében nyújtanak olyan szolgáltatást az előfizetőinek, ami lehetővé teszi a minőségi zenehallgatást akár offline módban is.

A Spotify ugyan elérhető ingyenes verzióban is, de ebben az esetben el kell viselnünk, hogy minden harmadik zenét egy reklám szakít meg. A Prémium szolgáltatást többféle konstrukcióban tudhatjuk a magunkénak, egyéni előfizetés 4,99 euró havonta, a családi csomag, amihez összesen 6 fiók kapcsolható 7,99 euró, de létezik egy hallgatóknak kialakított csomagajánlat is, amihez 2,49 euróért csatlakozhatnak. A Spotify előnyei közé tartozik, hogy azt követően, hogy elhatározzuk magunkat a regisztráció mellett, előbb 3 hónapig ingyenesen használhatjuk a streaming szolgáltatást.

A kényelmes zenehallgatás, amit bármikor elérhetünk, rendkívüli társunk lehet a például sportolás, futás közben is, ami még nagyobb motivációt jelenthet az újévi fogadalmaink betartásában. Állítsd össze te is kedvenc lejátszási listádat, ami felpörgethet, és előrébb vihet a céljaid megvalósításában!

 

2. Edzés

Az újévben nem ritka célkitűzés egy egészségesebb életmód kialakítása, néhány kiló leadása és ezzel együtt egy fittebb alak fenntartása. Az edzőtermek az év első hónapjaiban színültig megtelnek a sportolni vágyókkal, de, ha te más utat választanál, akkor a különféle fitnesz appok és programok a segítségedre lehetnek!

Már néhány eszköz elegendő ahhoz, hogy otthon edz, és az olyan app, mint a SWEAT, hű társad lehet az első lépések megtétele során, ahogyan a későbbiekben már akár egy edzőterembe is elkísérhet. Havi konstrukcióban 19,99 dollárért lehetünk mi is előfizetők, egész évre pedig 119,94 dollárért. Amennyiben átgondoljuk, és edzőterem helyett választjuk az applikációt, még jobban is járhatunk, ráadásul a felhasználási határidők se nyomasztanak majd minket, hiszen éppen annyiszor használjuk majd az edzésprogramot, amikor lehetőségünk lesz rá!

A magyar piacon is elérhetőek már olyan szolgáltatások, ahol nem csak egy edzésprogramban vehetünk részt, de egy támogató-építő közönség tagjai is lehetünk. A Gyerünk Anyukám! egy olyan oldal, ahol 16-18.000 forintért egy 8 hetes programra fizethetünk elő, ami különféle szinteken érhető el a kezdőtől a haladóig, a célok teljesítésekor pedig plecsnikkel is jutalmazza a felhasználókat.

 

3. Időmenedzsment

Ki ne szeretné hatékonyan kezelni az idejét és a lehető legtöbbet kihozni a mindennapokból? Amikor már a legtöbb embernek a mobilja tulajdonképpen a karja „meghosszabbítása”, akkor a létező leglogikusabb megoldás egy hatékony applikáció letöltése vagy megvásárlása, ami segítségünkre lesz abban, hogy jobban teljesítsünk.

Az időnk irányítását kezdhetjük egy egyszerű és ingyenes megoldással, vagyis a Google naptár használatával, ami szinkronizálja a készülékeinket és egységesen „mindenhol” figyelmeztet minket a következő programunkra. Szintén a Google applikációja a Keep, ami jegyzetek tárolására és kategorizálására alkalmas.

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy munka közben hol vesztegetünk el felesleges időt, akkor a Smarter Time lesz a mi applikációnk, ami segítségével jegyezhetjük, hogy mit csináltunk, illetve az app maga is „beszívja” a közösségi média használatunk és azt, hogy mennyit sportoltunk.

 

4. RSS feed és újság előfizetés

Te is elhatároztad, hogy sokkal jobban képben szeretnél lenni a világ történéseiről, tájékozódnál a különféle hírekről? Akkor itt az idő, hogy összeállíts egy RRS olvasó applikáción keresztül egy olyan listát, ami behúzza az általad kiválasztott oldalakat, és mindig rendszerezetten kapod meg azokat a híreket, amik téged érdekelhetnek.

Szintén hasznos lehet egy olyan széleskörű lefedettséggel rendelkező magazin, mint a Forbesra való előfizetés, ami éves szinten csupán 10.990Ft, amihez most ajándékot is mellékelnek! Ráadásul diákként ez a díj mindössze 7190 Ft lesz csak! Ha pedig speciális témák iránt érdeklődünk, mint mondjuk a borok, akkor választhatjuk többek között a VinCE Magazin éves előfizetését 5940 forintért, vagy az évi 6 lapszámmal megjelenő Bor és Piac Magazint 5950 forint fejében.

 

5. Műsor streamelő szolgáltatások

TV előfizetésed már van, de sosem használod, mert nem azok a műsorokat adják, ami téged érdekelne, vagy nem akkor, amikor időd engedné, hogy leülj a televízió elé? Fizess elő egy sokkal hasznosabb és számodra is érdekesebb platform szolgáltatására! Az HBO Go vagy éppenséggel a Netflix mind olyan lehetőségek, amiken népszerű, változatos és szórakoztató filmek és sorozatok elérhetőek. Az előbbi oldalhoz akár a TV szolgáltatásunk kiegészítő elemeként is hozzáférhetünk, míg az utóbbi oldalon háromféle előfizetési terv érhető el: az alapcsomag 2490 forint havonta, ami 1 eszközön teszi lehetővé a használatot, míg a standard csomag már 3190 forint, ami 2 eszközt enged becsatlakozni, de létezik a harmadik típusú, prémium csomag is, ami már 4 eszközt engedélyez egy előfizetésen belül.

Ezek az oldalak a nyelvtanulás szempontjából is hasznosak lehetnek, hiszen a legtöbb műsor idegen nyelven is elérhető!

 

Készen állsz a tudatos új esztendőre?