Adatkezelési tályékoztató

A Provident Pénzügyi Zrt.

Jókenyér pályázat

 

Adatkezelési tájékoztató

Jókenyér pályázattal kapcsolatos személyes adatok kezeléséről

 

  1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK, AZ ADATKEZELŐ

 

1.1. Az adatkezelő személye és tevékenysége

A jelen Tájékoztatóban („Tájékoztató”) meghatározott adatkezelések tekintetében adatkezelő a Provident Pénzügyi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/B.; cégjegyzékszám: 01-10-044542; e-mail: provident@provident.hu; honlap: www.provident.hu; telefonszám: 06 1 99 99 666; adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége: dr. Hornyák-Pakai Éva, provident@provident.hu; a továbbiakban: „Provident”, „Társaság” vagy „Adatkezelő”).

 

1.2. Irányadó jogszabályok

 

A Provident a tevékenységét az Európai Unió és Magyarország jogszabályai hatálya alatt végzi. Az adatkezelésre elsősorban az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete [Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről; továbbiakban: „GDPR”], valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény vonatkozik.

 

 

1.3. A Tájékoztató hatálya, az érintett

 

Jelen Tájékoztató hatálya a Pályázat lebonyolítása során történő személyes adatok kezelésére terjed ki.

 

A jelen Tájékoztató hatálya alá tartozó adatkezelések esetében érintett az a személy, aki a Pályázaton pályázati anyagot ad le.

 

 

  1. AZ ADATKEZELÉS FŐBB JELLEMZŐI

 

2.1. Az adatkezelés elvei

 

A Provident az adatokat jogszerűen, tisztességesen, és az érintett számára átlátható módon, pontosan és naprakészen kezeli. A Provident biztosítja az érintett jogainak érvényesülését, és megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az adatkezelés annak minden szakaszában jogszerű legyen.

 

2.2. Az adatkezelés célját, jogalapját, az adatkezelés időtartamát és a kezelt adatok körét a jelen Tájékoztató 1. számú melléklete tartalmazza.

 A Provident az adatokat az érintettől veszi fel.

 

A Provident a pályázati alkotást elkészítő gyermek részére történő nyeremény átadásáról fényképet készít, amelyet aztán közzétesz az 1. számú mellékletben megjelölt csatornákon.

 

2.3. Adatbiztonság, hozzáférés az adatokhoz

 

A Provident gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatbiztonság követelményének érvényesülését biztosítják.

 

2.4. Adattovábbítás

 

A Pályázat során az adatkezelés az EGT térségén belül történik.

 

 

III. AZ ÉRINTETTEK JOGAI ÉS ÉRVÉNYESÍTÉSÜK

 

3.1. Az érintettek jogai

 

Tájékoztatás (illetve hozzáférés): Az érintettnek joga van ahhoz, hogy az adatainak kezeléséről tájékoztatást kapjon. A Provident az érintettet a pályázati anyag benyújtását megelőzően tájékoztatja az adatkezelésről. Az érintett az adatkezelés folyamán bármikor teljes körű tájékoztatást kérhet az adatai kezeléséről. Az érintett kérheti, hogy a Provident az adatok másolatát bocsássa a rendelkezésére.

 

Helyesbítés: Az érintett kérheti, hogy a Provident a rá vonatkozó pontatlan adatokat helyesbítse, a hiányos adatot kiegészítse.

 

Törlés: Az érintett kérheti az adatai törlését. A Provident a törlést csak akkor tagadja meg, amennyiben az adatkezelés jogszabályon alapul, vagy az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Az érintett jogosult hozzájárulását visszavonni. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 

Korlátozás: Az érintettnek jogában áll az adatkezelés korlátozását kérni, az alábbi esetekben:

  1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  4. d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

Tiltakozás: Amennyiben az adatkezelés a Provident, vagy harmadik fél jogos érdekének érvényesítésén alapul, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen.

 

3.2. Az érintett jogainak biztosítása, az érintett kérelmeinek kezelése

 

Kérésre a Provident a jelen Tájékoztatót az érintett rendelkezésére bocsátja.

 

Az érintett a jogai gyakorlására irányuló kérelmet az 1.1. pontban megjelölt elérhetőségek valamelyikén eljuttathatja a Providenthez. A Provident a kérelmet haladéktalanul megvizsgálja, döntést hoz a kérelem teljesítéséről, és megteszi a szükséges intézkedéseket. A Provident a megtett intézkedésekről egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. A tájékoztatás minden esetben tartalmazza a Provident által megtett intézkedést, vagy az érintett által kért tájékoztatást. Amennyiben a Provident a kérelem teljesítését elutasítja (nem teszi meg a kérelem teljesítéséhez szükséges intézkedéseket), a tájékoztatás tartalmazza a megtagadás jogalapját, indokait, és az érintett jogorvoslati lehetőségeit.

 

Amennyiben a kérelem benyújtásának körülményei, módja miatt nem bizonyos, hogy a kérelem az érintettől származik, a Provident kérheti, hogy a kérelmező igazolja jogosultságát, vagy a kérelmet olyan módon terjessze elő, hogy a jogosultság egyértelműen megállapítható legyen.

 

3.3. Jogorvoslat

 

Az érintett a jogainak sérelme esetén kérheti, hogy a Provident a jogellenes adatkezelést szüntesse meg, az adatkezelést, az érintett kérelmének elutasítását vizsgálja meg. A Provident az érintett ilyen irányú panaszát minden esetben kivizsgálja, és annak eredményéről az érintettet tájékoztatja. Az érintettek a panaszaikat jelezhetik az 1.1. pontban meghatározott elérhetőségeken.

 

Az érintett jogosult jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulni (a per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható). Az érintett panaszával fordulhat közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) is.

 

  1. számú melléklet