Minden, amit a cascoról tudnod kell

casco

Nem is kérdés: egy autó nagyban megkönnyíti az életet… Ám csak akkor, ha megfelelően gondoskodunk róla! Ezért fontos többek között a megfelelő casco kiválasztása. Az union24-casco biztosítással mindenki megtalálhatja a számára megfelelő konstrukciót!

Provident tipp

Miért érdemes az union24-cascot választani? A rugalmas és kedvező feltételek, valamint a szakszerű és megbízható kárrendezés mellett SuperShop kártyával rendelkező ügyfeleink további kedvezményekben részesülnek! Az online biztosítás kalkulátor és ügyintézés segítségével pedig gyorsan, optimálisan és egyszerűen megkötheti a járműve és anyagi helyzete szempontjából ideális biztosítást. Emellett az autó 3 éves koráig nem veszik figyelembe alkatrészeinek avulását, és 6 éves koráig is csak néhány meghatározott alkatrész cseréje esetén számolnak ezzel. Ráadásul a biztosítás pótdíj nélkül kiterjed a jármű összes gyárilag beépített extra felszereltségére.

Az alapbiztosítás szolgáltatási köre

Elsőként azt kell kiválasztanunk, milyen szintű alapbiztosítást szeretnénk: teljeskörű védelmet, lopás- és totálkárra is kiterjedőt, vagy kizárólag a lopás esetére érvényest. A mérlegelés eredményét a mindennapi környezettől kezdve a vezetés stílusáig sok minden befolyásolhatja, a végső választás előtt érdemes alaposan átgondolni a döntést befolyásoló tényezőket! Ebben a táblázatban könnyedén lekövethető, hogy az egyes konstrukciók pontosan milyen károkat fedeznek.

Kiegészítő biztosítások

A lehetőségek még a rugalmas alapbiztosítási konstrukciókkal sem érnek véget! A továbbiak közül az egyik a poggyászbiztosítás, amivel a kárrendezés nem csak az autót és a benne ülő személyeket ért károkra, de még a járműben található ingóságokra – a gyerekülést is beleértve – is kiterjed. A kölcsöngépkocsi biztosítás igénybevétele esetén pedig egy csereautó áll a casco-kár miatt működésképtelen jármű tulajdonosának rendelkezésére.

Bonus rendszer

Casco és kötelező bonus fokozatát egyaránt beszámítja a biztosítás, mindkettő fennállása esetén pedig a kedvezőbbet veszi figyelembe (részletek a lenti táblázatban). A kötelező felelősségbiztosításnál megszokott rendszerhez hasonlít az union24-casco bonusrendszere: a fizetendő díjat a kiérdemelt bonus mértékével előre csökkenti, így eleve alacsonyabb díjjal számolhatunk, és egy kár esetén nem vész el a teljes bonus.

Önrész

Az önrész vállalásának területén is széles választékot biztosítanak számunkra: összesen hat lehetőség áll rendelkezésünkre! Ezek vállalása további kedvezményeket biztosít egyes káreseményeknél, az üvegek javításánál pedig egyáltalán nem vonnak le önrészt.

 

Ti gondoskodtatok már autótok casco biztosításáról?