Provident
blog

Mindenütt jó, de legjobb otthon: őszi hobbik hideg időben is!

Masszívan benne vagyunk az őszben, szép lassan mögöttünk van már a napfényes kellemes idő. Ennek kapcsán alábbi cikkünkben bemutatunk néhány hobbit, amit a hideg ellenére is űzhetsz.

 

Társaságban a legjobb

Elő a társasjátékokkal! Az elmúlt másfél évben a társasok népszerűsége érthető okokból megnövekedett, így könnyen lehet, hogy Nálad is porosodik néhány remek darab. Vedd elő őket, hívd át a barátaidat és üljetek össze néhány felejthetetlen menetre!

Ha még új vagy ebben a világban, akkor érdemes társasjáték ajánlókat nézni, olvasni (Gémklub, Mit játsszunk? stb.). Ezeknek a segítségével egyrészt felmérheted, hogy tetszik-e a játék annyira, hogy megvásárold, másrészt pedig a játékszabályokat is megértheted belőle. Már csak azért is érdemes előzetesen “kutatni”, mert ugyan vannak pár ezer forintos játékok is, de ma már nem ritka, hogy 15-20 000, vagy néha még annál is drágább egy társasjáték.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Őszi hobbik - játsszatok együtt!

 

DIY ajándék készítés

Nyakunkon a karácsony, itt az ideje meglepni a szeretteinket! Van ennél jobb módja, mint hogy a saját kezeddel készítesz nekik egyedi, kreatív meglepetést?

Korábban már írtunk egy cikket arról, milyen ajándékokat alkothatsz meg házilag te is, erről ide kattintva olvashatsz bővebben. Egy adventi koszorú például 8-10 ezer forintból is kijön, és akkor ez már egy alaposan feldíszített verzió. Azonban könnyen lehet már 5000 forintért is szépet csinálni.

Persze nyugodtan vásárolhatsz előre elkészített tárgyakat, de az biztos, hogy 1-1 jól kidolgozott házi darabnak örülni fognak szeretteid.

 

Sportolni ilyenkor is lehet

Kétségtelen, hogy futni már csak az igazán elkötelezettek mennek el ilyenkor (persze alaposan felöltözve ez sem lehetetlen), de rengeteg zárt térben végezhető sport létezik.

Táncolni (társas, hip-hop stb.) például ilyenkor ugyanúgy lehet, mint nyáron, és az ár sem megfizethetetlen. Havi 8-10 ezer forinttért már be is lehet iratkozni egy klubba.

Ha inkább csapatban szeretnél sportolni (futball, kosárlabda, röplabda) azt is megteheted. Teremben is van erre lehetőség, de ha sátrat húznak egy műfüves focipálya felé, az alatt sem fogsz fázni. Klub szinten nagyjából a tánchoz hasonló összegekről beszélhetünk ezen sportok esetében is, de a barátokat összehívva pályát is bérelhettek. Ilyenkor az ár is eloszlik, 1-2 ezer forintba kerül fejenként átlagosan a bérlés. Ha nem magadnak, hanem gyermekednek keresel sportolási lehetőséget, akkor ezt a cikkünket ajánljuk a figyelmedbe.

Őszi hobbik - sportolni ilyenkor is lehet!

 

Két legyet egy csapásra

Ha valami nagyobb fába vágnád a fejszédet, például tanulj meg főzni! Ezzel egyrészt elsajátítasz egy új hobbit, másrészt később kamatoztathatod tudásodat a szeretteid körében. Persze ez már komolyabb anyagi és időbeli befektetés, egy ilyen képzés 170-200 ezer forint is lehet és hosszú hónapokon át tart.

Ha inkább kicsiben kezdenéd, akkor menjetek el ketten egy 1 alkalmas főző iskolába, ahol pár óra alatt tanultok is valamit, meg ehettek is egy finom házi kosztot. Mindezt úgy, hogy nem kerül vészesen sokba, 10-12 ezer forinttért is részt lehet már venni egy ilyen alkalmon.

Ha pedig megtetszett a főzés, akkor érdemes elolvasni ezt a korábbi cikkünket, melyben arról írtunk, melyek azok a nem hétköznapi konyhai eszközök, amik beszerzése áldásosan hat majd ottani tevékenységedre.

Elsajátíthatsz emellett egyéb, az életben felhasználható izgalmas hobbikat. Ilyen az autószerelés, amiről akár a Youtube-on is találhatsz oktatóanyagokat. Megtanulhatsz videót vágni, ami egy saját vállalkozásnál még jól is jöhet. Létezik ingyenes lehetőség, meg persze komplexebb, de fizetős is, aminek a havi díja 8000 forint körül mozog.

Persze ott vannak a klasszikus lehetőségek, mint filmnézés egy moziban (2000 forint környékén mozog egy jegy ára), vagy éppen sorozat nézés Netflixen vagy HBO Go-n (2-3 ezer forint az előfizetés havonta), úgyhogy a hideg nem kifogás arra, hogy két kapura unatkozz otthon.

Készen állsz arra, hogy izgalmasan teljenek az őszi napjaid?