Provident
blog

Pihenj belföldön – A hidegebb hónapokban is

Decembertől hagyományosan kezdetét veszi a síszezon, és mivel idén nem sikerült tartós hótakaróba burkolóznia az országnak, könnyebb volt a szomszédos Ausztria, Szlovákia vagy Szlovénia hófehér tájait felfedezni. Pedig, ha csak a felét tudnánk annak, hogy milyen élményekben és programokban lehetne részünk itthon, Magyarországon! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan hangulatos, hideg időben (is) ideális programot, ami garantáltan kikapcsol minket és a tavasz iránti sóvárgásunkat is enyhítheti.

Irány a fürdő!

Talán nem is kell magyarázni, hiszen nincs is jobb annál, mint amikor odakint a levegő hőmérséklete a nullához közelít, mi pedig a forró vízben áztathatjuk magunkat Magyarország egyik patinás fürdőhelyén. Választhatjuk akár a vidéki opciók közül a különleges makói Hagymatikumot, a gyulai Várfürdőt, ahol páratlan wellness élményben, testi-lelki megújulásban és relaxációban lehet részünk. Ugyanakkor a budapesti Rudas Fürdő, a Szent Gellért Gyógyfürdő vagy éppen a Széchényi Fürdő is segíthet az izmaink ellazításában és egy páratlan élmény megélésében, amit mindenkinek legalább egyszer át kellene élnie életében.

Budapest fürdőit összefoglaló oldalon egy helyen találunk információt mind a nyitva tartásról, mind az árakról és a programokról is.

 

Hangulatos borkóstoló

Magyarország nem csak változatos, de rendkívül jó minőségű borokat termelő vidékeket tudhat magáénak. Éppen ezért a hidegebb hónapokban is érdemes egy hűvösebb pincében vagy egy takaros borbárban élvezni azokat a nedűket, amiket magyar borászok állítanak elő. Legyen szó egy romantikus vacsoráról vagy éppen egy baráti összejövetelről, tökéletes választás lehet egy komplett menüsor végig kóstolása! Korábbi cikkünkben már összegyűjtöttünk néhány kiemelkedő borvidéket és pincészetet, amiket érdemes egy-egy rövid belföldi utazás során felkeresni.

A fejlődő bormarketingnek és turizmusnak köszönhetően jelenleg egyre több borfesztivált is szerveznek országszerte, egész évben.

Ha téged is érdekelnek az ilyen jellegű programok, akkor feltétlenül kövesd a Winelovers oldalát, akik kisebb és nagyobb rendezvényeket is szerveznek a borfogyasztó közönségnek.

magyar fürdők

Síelés, szánkózás vagy csak egy jó túrázás

A friss hegyi levegő itthon se lehetetlen kihívás, kiváltképp akkor nem, ha jó helyen keressük. Ugyan több sípálya is található kis hazánkban, nem mindig tudjuk mindegyiket használatba is venni. Hidegebb időben, egy kis havazás hóágyúval kiegészülve kifejezetten hatásos lehet, és máris célba lehet venni a magasan fekvő Eplényt vagy akár a Kékestetőt is a síléceinkkel vagy szánkónkkal.

Ha viszont túrázni támadna kedvünk, akkor ne csak az úticélnak és az útvonalnak járjunk utána, a megfelelő öltözetre és elemózsiára is legyen gondunk!

 

Ti merre veszitek az irányt?