Provident
blog

Újítsd fel otthonod – terasz és erkély felújítása

Itt a tavasz és a szép idő, ideje hát felújítanod teraszod és/vagy erkélyedet! A cikkünkben összegyűjtött tippek segíthetnek, hogyan hozd ki belőle a legtöbbet.

Használd ki a teret!

Ne keseredj el attól, ha kisebb erkéllyel vagy terasszal rendelkezel, hiszen egy egészen aprócska panel erkély is lehet nagyon hangulatos! Bármilyen kicsi is az erkély alapterülete, ügyesen kihasználhatod kisméretű bútorokkal. Sőt, ma már egyre több bútoráruház kínál kifejezetten pici balkonokra tervezett bútorokat, mint például falra szerelhető és lehajtható asztalt, egymásba rakható, kényelmes székeket, vagy éppen korlátra rögzíthető tálcát, melyen a reggeli kávé kényelmesen elfogyasztható.

Na de milyen bútort válassz?

Mindenképp olyan bútorokat érdemes kültérre választani, ami ellenáll a környezet hatásainak is, mégis könnyen mozgatható, ha szükség lenne rá. Az egyik legnépszerűbb opciók közé tartoznak a rattan kerti bútor szettek, hiszen ezek több, különálló darabból állnak össze, könnyedén tisztíthatóak és bírják a külső viszontagságokat. Egy ilyen rattan kerti bútor szettet akár kb. 80-90 ezer Ft-ért is kaphatsz, de a több darabos és nagyobb, szélesebb bútorokból álló csomagok már jóval drágábbak, elérhetik a 150.000 Ft-ot is.

Provident tipp: Belevágnál a felújításba? Ne várj tovább! Válaszd a Provident heti kölcsönét vagy a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Természetesen saját kezűleg is készíthetsz bútorokat, ami bár több időt és tervezést igényel, mégis szuper megoldás erkélyed felújításához. Az egyik legegyszerűbb, mégis legnépszerűbb megoldás a raklap-virágtartó készítése szokott lenni. Ehhez gyakorlatilag nincs is másra szükséged, mint egy vagy két raklapra és egy kis festékre – a részletekért és további egyedi, raklapból készült bútor ötletekért olvasd el korábbi cikkünket!

Raklap virágtartó

Egyszerű, mégis hangulatos dekoráció

Nem kell hatalmas költségekbe verned magad ahhoz, hogy látványos változást érj el kültéri pihenőhelyed esetében, hiszen pár ezer forintos dekorációval is könnyedén hangulatossá és stílusossá teheted kedvenc kis zugaidat! Néhány színes párna és esetleg egy kültéri szőnyeg már önmagában fel tudja dobni teraszodat, ha pedig az ellazulásról egy kényelmes függőfotel vagy az egyik sarokban kialakított pihe-puha heverő gondoskodik, akkor biztosan mindig szívesen visszatérsz ide egy fárasztó nap után.

Az igazi balkon hangulat létrehozásához pedig használj kültéri hangulatfényket, mint például kisebb fényfüzéreket, lampionokat vagy gyertyákat és kis mécseseket. Ha önmagukban is színes és díszes elemeket használsz, akkor még napközben is látványosak lesznek a falon.

Alakítsd ki saját oázisod!

Csempészd be a természetet otthonodba: a nagy városi forgatag után kifejezetten üdítő érzés lehet a saját oázisodba hazatérni. A zöld növények színpompás virágjaikkal és a szép, formás kaspók tökéletes dekorációként szolgálhatnak. Figyelj azonban arra, hogy ha napos az erkélyed, akkor olyan növényeket válogass, amelyek már a későbbi nyári melegben is bírni fogják!

Zöld terasz növényekkel

Készen állsz a teraszod vagy erkélyed felújítására?