Provident
blog

Tedd különlegessé kültéri programokkal a Valentin-napot!

Te sem szeretnél semmit se a véletlenre bízni a Valentin-napi program kapcsán? Összegyűjtöttünk egy romantikus listát belföldi szabadtéri programokról!

 

Erdei kirándulás madárlessel egybekötve

A túrázás már önmagában gyönyörű kültéri program, ha azonban összekötitek madarak keresésével és megfigyelésével máris izgalmasabb lesz a séta. Fedezzétek fel együtt pl. a Merzse-mocsarat, ami még Budapesthez tartozik és barna rétihéját, fácánt, fürjet, vízityúkot láthattok, de akár egy őz vagy róka is befuthat a program során.

A Kónyavári-sziget Balatonmagyródon az egyik legnépszerűbb madármegfigyelő hely Magyarországon. A 1,5 km hosszú Búbos Vöcsök tanösvényt akár egyedül, vezetés nélkül is bejárhatjátok.

Ugyan elsősorban a nagyvadakról híres a Gemenci erdő, azonban túraútvonalakban is bővelkedik, ahol a madárlest is kipróbálhatjátok.

Fedezzétek fel egy romantikus program keretei között az állatokat!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Valentin-napi programok a szabadban!

 

Vesszetek el a városban!

Induljatok el, csak úgy minden cél és irány nélkül! A mondhatni „céltalan” bolyongás során olyasmit is felfedezhettek, amire korábban nem is gondoltatok volna, és olyan látványban lehet részetek, amire egyébként nem biztos, hogy sor került volna. Ez a módszer amúgy is bármikor bevethető, frissítően hathat, ha végre áttudjátok adni magatokat az élménynek és nem görcsöltök rá a részletekre.

 

Fotótúra

Készítsetek képeket egymásról, lőjetek néhány szelfit, amin mindketten együtt vagytok, a legfontosabb, hogy legyen egy mókás programotok. Írjatok közösen egy listát arról, hogy hova szeretnétek elmenni, de egy hivatalos programba is becsatlakozhattok, összekötve a kellemeset a hasznossal.

Ha szeretnétek egy kis struktúrát vinni bele, akkor érdemes kipróbálni a Landventure applikációt, ami különféle városi nyomozós játékokra invitál benneteket, amiknek a legtöbbje ráadásul szabadtéri! Jelenleg Budapest, Pécs, Szeged és Balatonfüred szerepel a kínálatban, ezekre a helyszínekre vásárolhatunk kalandokat.

 

Romantikus fürdőzés  

Készen álltok egy esti fürdőzésre? Nincs is annál különlegesebb élmény, mint amikor az éj sötétjében, a forró gőzzel telített levegőben ejtőztök egyet közösen. Próbáljátok ki Budapesten a Rudas Gyógyfürdőt, ami egyúttal a városra is rálátást enged, de a késő délutáni órákban a Gellért Gyógyürdő is kellemes időtöltésnek bizonyulhat, ha lazítani szeretnétek.

Lazuljatok együtt a párotokkal!

Valentin-napi fürdőzés

 

Romantikus vártúra

Magyarország számtalan varázslatos hellyel büszkélkedhet, közülük érdemes kiemelni a lenyűgöző várakat. Székesfehérvár mellett található a Bory-vár, ami lényegében a szerelem emlékműve, az építő Bory Jenő szoborként tekintett az épületre, ennek megfelelően gyarapította évről évre. Ha szeretnétek a közös felfedezés élményében úszkálni, akkor töltsétek le a vár nyomozós térképét és keressétek meg együtt rajta a megjelölt helyeket!

Természetesen nem csak a várban, de a környékén is érdemes sétálni, hiszen a hozzá tartozó kert itt-ott szinte belefolyik a várba, teljes összhangba kerülve egymással.

Készen állsz egy igazán különleges, mégis tudatos Valentin-napra?