Provident
blog

Vegyél hazait! – Minőségi ételek a magyar piacról

Válassz magyar termékeket a konyhádba is! A karácsonyi készülődés során se felejts el hazai termékeket és alapanyagokat vásárolni az ünnepi ebéd és vacsora elkészítéséhez.

Egészséges, hazai, helyi

A karácsony egyik különleges fénypontja, amikor a család együtt leül az ünnepi asztalhoz. A halászlé, a töltött káposzta és persze a bejgli sem hiányozhat ilyenkor a menüből, de évről évre meglepheted szeretteidet valami újdonsággal is, ami színt visz a klasszikus felhozatalba.

A finom ételek titka nemcsak a szakácstudományodban rejlik, de nagy hangsúlyt kell fektetned a megfelelő minőségű hozzávalók beszerzésére is. A legjobb, ha van a közeledben olyan termelői piac, ahol gondos kezek által termelt és készített portékákra bukkanhatsz. A házi tejből és tojásból készített sütemények garantáltan leveszik a lábáról a vendégeket. A húsféléket szintén érdemes a termelőktől megvásárolni, mert összehasonlíthatatlanul más lesz a belőlük készült fogás.

Ha szívesen támogatnád a hazai termelőket vásárlásoddal, ezt már úgy is megteheted, hogy ki sem kell lépned otthonról. Miközben az ünnepekre hangolódsz, a kanapé kényelméből válogathatsz a legjobb termékek közül és még cipekedned sem kell.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Magyar termékek vásárlása online ajándékba

Vásárolj kényelmesen, otthonról!

A szatyorbolt.hu kínálatában az ország minden tájáról találsz zöldséget, gyümölcsöt, tejtermékeket, pékárut, húsokat, de még a kamrapolcra való befőtteket, szörpöket és lekvárokat is. Ha a mosogatnivalót környezetbarát módon varázsolnád tisztává, akkor az ehhez szükséges tisztítószereket is beszerezheted a weboldalon.

Ha idén több figyelmet szentelnél a pihenésnek és kevesebbet tüsténkednél a tűzhely mellett, akkor bízd a sütést profikra és szerezd be a bejglit a nekedterem.hu oldaláról. A bőséges kínálat a főmenük elkészítésében is segítségedre lesz, hiszen pucolt leveszöldséget, párolt lilakáposztát, disznótorost, töltött káposztát és kész mézeskalácstésztát is vásárolhatsz itt online. Finomságokat pedig nemcsak tálalni, hanem ajándékozni is jó: a különleges tea- és keksz-válogatásokkal, fűszerkeverékekkel, kézműves mézekkel vagy éppen a mindenmentes ínyencségekkel mosolyt csalhatsz szeretteid arcára.

Konyhaeszközök magyar módra

Bizonyára felszerelt konyhával látsz neki az ünnepi fogások elkészítésének, de nincs olyan háztartás, aminek ne tenne jót időnként egy kis frissítés. A reszelők és a fakanalak idővel elkopnak, és az edények is viseltessé válhatnak. A magyar gyártású Pataki kerámia sütőtálakban például hihetetlenül zamatos húsokat süthetsz, de szépen díszített pitesütő tálakkal is feldobhatod a konyhát. A mikonyhank.hu weboldalán a kürtőskalács sütők és a kuglóf sütőformák mellett karácsonyi kiszúró sütőformákat, sütipecséteket és hagyományos sajtos tallér sütőket is találsz, melyek egytől egyig magyar műhelyekből kerültek az online piactérre.

Magyar borok gyűjtőhelye

Az ünnep nem lenne teljes, ha nem koccintanánk rá kiváló magyar borokkal, melyeket pár kattintással te is beszerezhetsz. Legyen szó a Villányi-, az Egri-, a Tokaji- vagy a Balaton-felvidéki borvidék nedűiről, a bortarsasag.hu oldalon válogatott, minőségi termékeket találsz, a legtöbb pincészettől pedig már borcsomagokat is rendelhetsz házhoz.

Magyar borok a karácsonyi asztalnál

Készen állsz a karácsonyi menü elkészítésére?