Provident
blog
A 0% THM nem mindig egyenlő a 0-val

2018-10-20

Észtárca

A 0% THM nem mindig egyenlő a 0-val

Ez volt a legfurcsább cím, amit valaha olvastál? Elmagyarázzuk, mit értünk mögötte!

Az áruhitelek igazi arca

Amikor nagyobb értékű árucikkek között válogatunk a valóéleti vagy internetes áruházakban, szinte mindig megjelenik a hitelre vásárlás lehetősége az árcédulákon és vele együtt az ominózus THM jelzés, azaz a teljes hiteldíj mutató. Mikor a legjobb a THM? Természetesen akkor, ha 0%, amit sok üzlet így is ír ki. Hajlamos az ember lelkesedni, ha nagyon jó ajánlatot lát, de az is igaz ugyanakkor, hogy a “túl szép, hogy igaz legyen” mondás is mocorog benne ekkor. Miért éri meg nekik a 0% THM? Van-e valami trükk a dologban?

Sokszor igen, sajnos…

Magával a THM-mel direktben nem nagyon lehet trükközni, azt viszont semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy magának a terméknek az árába kalkulálja bele azt a bolt és a bank együtt dolgozva.

Nézzük meg ezt egy jellemző termékkategória példán, a 150 ezer forint körüli okostelefonokon keresztül! Tegyük fel, hogy kiszemeltél egy okostelefont, amit egy webáruházban 134 990 ft-ért látsz 0%-os THM-ű banki részletfizetéssel 15 hónapra, 8 999 ft-os havi törlesztővel. Hasonló ajánlatokkal találkozol más webáruházakban is, így azt gondolhatod, ez a legjobb megoldás.

mobil vásárlás

De ekkor bejön a képbe a személyi kölcsön!

Feltűnik viszont, hogy ha kicsit még böngészel az ajánlatok között, akkor megtalálod ugyanazt a telefont 30 ezerrel kevesebbért; igaz csak egy összegben lehet megvenni, ami viszont túl nagy egyszeri költekezés lenne most. Akkor ez veszett fejsze nyele? Nem egészen! A Providenttől, ha felveszel egy 110 000 ft-os személyi kölcsönt, akkor egészen pontosan 120 935 ft-ot kell visszafizetned, azaz 5 ezer alapból a zsebedben marad, majd a törlesztés is 15 ezerrel kevesebb lesz. Ezekért az előnyökért nem kell különösebb extrákat bevállalnod, csupán mutatnod kell nekünk egy érvényes jövedelemigazolást és pár nap múlva már az új mobilodon netezhetsz!

 

Ismerd meg Személyi Kölcsönünk részleteit, és figyeld a Provident oldalát mivel hamarosan még jobb ajánlatokkal találkozhatsz!

Ez érdekel! Megnézem a kalkulációt