Provident
blog

10 egészséges back-to-school reggeli recept

Reggelente egy családban mindenkit jóllakottan és rendben elindítani otthonról nem kis feladat. Most pár tippel segítünk, hogy könnyebben menjenek a reggelek: zabkása, uzsonna és reggeli receptek sorakoznak cikkünkben! 

Örök kérdés, hogy mit egyen a gyerek, főleg, ha nem vagyunk ott vele, hogy lássuk, mit is majszol. Az étel legyen egészséges, gyerekbarát, és lehetőleg ne kerüljön sok időbe az elkészítése sem. 10 receptet mutatunk most!Back to school receptek nem csak nosztalgia végett

  1. A tejbegríz lehet a gyerekek új reggeli kedvence, amivel mi is gyorsan elkészülhetünk. Szórjunk kakaóból vicces formákat a tetejére, hogy jó hangulatban induljon a reggel mindenkinek.
  2. Süssünk előre finom, tápanyagdús, édes falatokat akár reggelire, akár uzsonnára. Egy zabpelyhes süti gyorsan elkészül, jó pár napig friss marad, és könnyen variálhatjuk a receptet: törhetünk csokit a tésztájában, hogy a kicsiknek vonzóbb legyen, vagy apríthatunk vörösáfonyát a tetejére.
  3. Diétás reggeli a zabkása is, amit nagyon változatosan készíthetünk el: friss almával vagy lekvárral összekeverve, aszalt gyümölcsökkel és finom magvakkal megbolondítva. Vitaminok, rostok, ásványi anyagok várnak így ránk a nap első étkezésében, ami jó pár órára feltölt minket energiával.
  4. Ha gofrit sütünk reggelire, akkor előre bekeverhetjük a tésztáját este, így nem reggel kell sürögnünk a konyhában. Az édes finomság mellé adjunk fanyarabb gyümölcsöt a kicsiknek.
  5. Tegyünk natúr joghurtba friss, apróra felvágott gyümölcsöket, és keverhetünk a joghurtba frissen facsart narancslevet is.
  6. A rántotta klasszikus választás a reggeleken: gyorsan kész van, és ugyanannyi dolgunk van egy 8 tojásos reggelivel, mintha csak egy személyre készülne a finomság.
  7. A méz gyerekek barátja édesség: csurgassuk zabpehelyre vagy kenjük kenyérre reggelente.
  8. Az iskolába készítsünk egészséges receptek alapján tízórait, uzsonnát. Az esti vacsora alatt pont elkészül a főtt tojás, amit másnap a gyerekek szendvicsébe csomagolhatunk: egészséges, laktató, fehérjedús, és kicsit változatosabb is lesz tőle az iskolába vitt uzsonna.
  9. Ha a szendvics mellett döntünk, akkor rozskenyeret, teljes kiőrlésű lisztből sütött zsemlét töltsünk meg finomságokkal a kicsiknek – ne hagyjuk ki a zöldségeket sem.
  10. Csomagoljunk mindig gyümölcsöt a gyerekeknek, és ha szükségesnek érezzük, akkor bizony kérdezzünk is rá, hogy meg is ették-e.

Ha lesz pár jól bevált reggeli és uzsonna receptünk, akkor ezeket könnyen variálhatjuk, és a heti bevásárlásoknál már előre kalkulálhatunk az alapanyagokkal.

10-egeszseges-back-to-school-reggeli-recept_reggeli-card

10-egeszseges-back-to-school-reggeli-recept_reggeli-card2