Provident
blog

10 hasznos tipp az olcsóbb nyaraláshoz

Sokszor akkor is megterhelő a családi kassza számára a nyaralás, ha előzetesen a legolcsóbb üdülést terveztük el. A fapados repülőtársaságok, az olcsó hotelek és a hatalmas akciókkal dolgozó utazási irodák az apró pluszköltségeken szerzik vissza a „veszteségüket”. Ezt az örömöt azonban nem muszáj megadnunk nekik. Ha figyelünk ezekre az apróságokra, akkor rengeteget spórolhatunk, és így még szebb lehet a nyaralás.

  1. Első a repülőjegy. Figyeljük a fapados társaságok árait, és ha már a lehető legolcsóbban hozzájutottunk a repülőjegyünkhöz, csak utána nézzünk szállást. Ez így egyszerűbb és olcsóbb is.
  2. A fapados társaságoknál ne fizessünk felárat az elsőbbségi beszállásért, mert gyakorlatilag értelmetlen. Bárki tud várni 10 perccel többet, mindenkit megvár a repülő.
  3. Vigyünk minél kevesebb holmit, ha fapados társasággal utazunk. Minél kevesebb csomagot kell föladni, annál jobban jövünk ki anyagilag.
  4. Intézzük magunk a szállásfoglalást, és lehetőleg jó előre foglaljuk le a szobánkat. Így olcsóbb lesz, mintha a helyszínen foglalnánk, vagy ha utazási irodán keresztül intéznénk mindezt.
  5. Ha bőségesen megreggelizünk a szálláson, akkor napközben elég egy szendvics is, hogy kihúzzuk vacsoráig. A legtöbb helyen ugyanis van, és érdemes is élni a félpanzió adta lehetőségekkel.
  6. Keressünk olyan apartmanokat, ahol magunknak is főzhetünk. Így nem kell minden alkalommal drága éttermekbe járnunk, a helyi ízeket azonban így is megtapasztalhatjuk.
  7. Az európai nagyvárosokban olcsóbb az utazás, ha közlekedési kártyát vásárolunk. Sok helyen még egyéb kedvezményekkel is kedveskednek a turistáknak, ezért inkább ezt a megoldást válasszuk.
  8. Soha ne a határon váltsunk pénzt. A legjobb, ha indulás előtt megkeressük a legjobb árfekvésű váltót.
  9. A repülőtérről ne taxizzunk, ez sok esetben nagyon drága. Válasszuk helyette a buszt, vagy a vonatot, a megmaradó összeget pedig költsük inkább szuvenírre.
  10.  Felejtsük el a minibárt. Irreálisan drága, és a napi egy-egy üdítő, vagy nassolnivaló a végén horribilis összeget fog kiadni.