Provident
blog

10 spórolási tipp iskolakezdési időszakra

Nemsokára bizony kezdődik az iskola, ami újra felveti a kérdést, hogy mennyibe fog kerülni az iskolatáska megtöltése. Hogy ne érezze úgy, hogy szeptember közeledtével csak úgy folyik el a pénze, 10 spórolási tippel segítünk az iskolakezdési időszakban.

infographic-school copy1. Nézze meg otthon, hogy mi használható a korábban beszerzett dolgokból! Ha például a tavaly vásárolt tolltartó jó állapotban van, nem kell erre a tanévre beújítani.

2. Írjon listát a szükséges dolgokról! Így elkerülheti, hogy a vásárlás közben megtetsző holmikra végül kisebb vagyont költsön.

3. Készítsen költségvetést az iskolakezdésre! Írja össze a bevásárlólistán szereplő tételek árait, és határozza meg a sulikezdésre szánt összeget. Így tervezni is könnyebb lesz, és nem érheti kellemetlen meglepetés sem.

4. Vásároljon okosan, és használja ki a nyári leárazásokat! Rengeteget spórolhat, ha az akciós napokon szerzi be a gyerek új cuccait. Érdemes figyelni az akciókra, és kihasználni a kuponos kedvezményeket is.

5. Ne feledkezzen meg az online áruházakról! Sok esetben érdemes az interneten vásárolni, az iskolakezdés előtti időszakban pedig a nagy webáruházak is készülnek akciókkal. A kedvezményes árak mellett időt is spórolhat az online vásárlással.

6. Ne feledje, a több néha bizony kevesebb! Érdemes nagyobb kiszereléseket vásárolnia, amik egyszerre ugyan nagyobb kiadást jelentenek, viszont több tanévre elegendő füzetet, tollat, radírt szerezhet be így, amivel végeredményben a pénztárcáját kíméli.

7. Nem kell minden tankönyvet újonnan megvásárolnia! A szükséges könyveket megörökölheti a gyerek a nagyobb testvértől, barátoktól. A könyvtár is egy jó opció, hiszen ki is kölcsönözheti a tankönyveket.

8. Készüljön otthon is! Nemcsak spórolhat, ha a füzetborító házilag készül, hanem mókás közös program is lehet a ragasztás, matricázás, a sulit bizony annyira nem váró kicsikkel.

9. Legyen mindennapi társ szeptembertől az uzsonnás doboz! Sokat lehet fogni azon, ha a gyerek otthonról viszi a tízórait. Ugyan reggelente pár perccel több készülődést jelent az uzsonna elkészítése, de így abban is biztos lehet, hogy egészségeset eszik gyermeke.

10. Nézze át a beszerzett dolgokat! Ha úgy érzi, végigért a bevásárlással a listán, gyorsan fussa át azt tételesen, hogy szeptember elseje csak egy nyugodt hétköznap lehessen a többi közül.