Provident
blog

10 tipp pénz megtakarításhoz online vásárlással

Az online vásárlás nemcsak kényelmes, de sokszor kifizetődőbb is, mint besétálni egy-egy üzletbe. Általában az alap kedvezmény is magasabb a webáruházakban, de a külföldi webshopok mintájára már itthon is elterjedt a fekete péntek, amikor 24 órán át igazán magas kedvezményekkel vásárolhatunk. Nézzünk most 10 tippet, amivel pénzt spórolhatunk az online vásárlásnál!

Pár tipp megtakarításhoz

  1. Ha megtetszik nekünk valami, csapjunk le rá! Nem érdemes sokáig hezitálnunk, ha szeretnénk megvásárolni valamit, hiszen a magas kedvezményeket nemcsak mi, hanem mások is szeretik.
  1. Hasonlítsuk össze az árakat! Ha kinéztünk valamit, akkor érdemes más webáruházak, külföldi webshopok kínálatát is megnéznünk, és összehasonlítani az árakat.
  1. Iratkozzunk fel a hírlevelekre! Az online áruházak sokszor kedveskednek vásárlóiknak akciókkal, kedvezménykuponokkal. A kedvezményes időszakokról, illetve a kupon kódok felhasználásáról is a hírlevelekben értesítik vevőiket az áruházak.
  1. Figyeljünk oda a kedvezményekre! A kedvezményes időszakokat tartsuk észben, a nagy, szezonvégi leárazások idején sokat spórolhatunk online vásárlásunknál.
  1. Készüljünk a fekete péntekre (Black Friday, hálaadást követő péntek)! Ilyenkor érdemes előre kinéznünk a megrendelni kívánt termékeket, hogy aztán gyorsan a kosarunkba pakolhassuk őket. Fekete pénteken ugyanis az áruházak sok olyan terméket is kínálnak, amikből már csak egy-egy darab van készleten.
  1. Vegyünk részt a törzsvásárlói programban! Hűséges vásárlóként kuponokat kaphatunk, törzsvásárlói pontokat gyűjthetünk, amikkel aztán kedvezményesen vásárolhatunk a webáruházakban.
  1. Ne feledkezzünk meg a szállítási költségről! Mielőtt megrendeljük a kiválasztott termékeket, nézzük meg, hogy milyen kiszállítási költséggel kell számolnunk.
  1. Osztozzunk a költségeken! Ha magas a szállítási költség, ami főleg a külföldi webshopoknál fordulhat elő, rendeljünk közösen barátainkkal, így a kiszállítás költsége elosztódik.
  1. Nézzük meg, hol jár a csomagunk! A legtöbb futárszolgálat weboldalán rendelésünk kódjával igénybe vehetjük a csomagkövetés szolgáltatását, így aznap biztosan ott tudunk lenni a kiszállítási címen, amikor megérkezik a csomagunk.
  1. Ha kérdésünk van, tegyük fel! A nagy webáruházaknak jól felkészített ügyfélszolgálatuk van, akiket telefonon és e-mailen is el tudunk érni, sokszor a nap 24 órájában.