Provident
blog
5 pénzügyi kérdés, 5 egyszerű válasz

2019-03-16

Észtárca

5 pénzügyi kérdés, 5 egyszerű válasz

Megkérdőjeleznéd pénzügyi tudásodat? Inkább ne tedd! Biztosan volt már olyan kérdéskör, amihez elkélt volna egy alapos tájékoztatás, egy részletgazdag kiadvány, ami segít abban, hogy a pénzüggyel kapcsolatos kérdéseidre egyszer s mindenkorra választ találj. Cikkünkben kiemeltünk 5-öt abból a megannyi témakörből, amiben a Pénzügyi Navigátor Füzetek a hasznodra válhatnak!

Így válassz bankot!

Van egy olyan kérdés, amivel kivétel nélkül a legtöbb felnőtt és fiatal szembesül életes során legalább egyszer: Hol nyissak bankszámlát, melyik bankot válasszam? Mivel a mindennapi életünk fontos része, hiszen a munkabér, a nyugdíj és az ösztöndíj is jellemzően ide érkezik, a bankkártyánkkal pedig egyszerűen és könnyedén vásárolhatunk.

 

A bankkártya használata és kockázatai

A bankkártyánk egy igazi kényelmi eszköz, azonban a használata néha kockázatokkal is járhat. Egészen onnantól kezdve, hogy kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb darabot, addig, hogy aktívan használjuk vásárlásra, pénzfelvételre megannyi kérdéssel és problémával találkozhatunk. Az ezzel foglalkozó Pénzügyi Navigátor Füzet segít, hogy megtaláljuk az „igazit” és tudatosan is használjuk azt.

 

Az Ingyenes kézpénzfelvétel

Sokan nem is tudnak róla, pedig szuper lehetőség van mindenki kezében, akinek legalább 1 bankszámlája van! Hiába kezeljük a pénzügyeinket az internetes bankunkban és fizetünk a bankkártyánk segítségével, mégis vannak alkalmak, amikor szükségünk lesz készpénzre. Ha ez eljönne, akkor se kell a pénzfelvétellel járó költségekkel terhelnünk saját magunkat, hiszen 150.000 Ft-ig havonta két alkalommal ingyenes!

nyerőtizes

A fogyasztási hitelekről

Ahhoz, hogy megvásároljunk valamit, sokszor nem áll rendelkezésünkre a megfelelő mennyiségű összeg, így kénytelenek vagyunk a pénzintézetekhez fordulni és kölcsönt felvenni. Mindenkihez másféle hiteltípus illeszkedik, ezért körültekintőnek kell lennünk, hogy megtaláljuk a számunkra optimálisat! A füzet segít abban, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot, pontosan azt, amire szükségünk van.

 

Az eladósodás veszélyeiről

Életünk során akadhatnak olyan szituációk, amikor szükségünk lesz hitelre, hogy megvalósítsuk a terveinket, céljainkat vagy kilábaljunk egy váratlan eseményből. Mielőtt azonban akár hosszú évtizedekre elköteleznénk magunkat, fontos, hogy felmérjük a kockázatokat és pontosan átlássuk pénzügyi teherbíró képességünket. A tájékoztató füzet segítséget nyújt abban, hogy elkerüljük a hitelfelvétel veszélyeit!

 

Nyerő Tízes Kvízjáték

Úgy érzed, hogy penge vagy már a pénzügyi-gazdasági témákban és kellően tudatosnak érzed magadat? Akkor itt az ideje, hogy megmérettesd a tudásodat a Provident Családi Kasszasikerek Program 10 éves fennállását ünneplő „Nyerő Tízes” kvízjátékon! Nincs más dolgod, mint a lehető legtöbb helyes választ adni a 10 kérdésből álló teszten, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt és te szerezheted meg a 10 értékes ajándék egyikét!

 

Járj utána Te is a különféle pénzügyi témaköröknek és versenyezz!

Kitöltöm a kvízt!