Provident
blog
A hangvezérlés és az okos otthon előnyei

2019-03-25

Tudatos tippek

A hangvezérlés és az okos otthon előnyei

Az okos otthonok vívmányairól már korábban is írtunk, a hangvezérléssel irányítható tárgyak is ezt a kategóriát erősítik, még kényelmesebbé téve ezzel a mi életünket! Hogy pontosan milyen tárgyakat és funkciókat érhetünk el anélkül, hogy akár csak meg kellene mozdítanunk a kisujjunkat, cikkünkben eláruljuk!

Az épület automatizálás előnyei

A 21.században már fel se kell kelnünk az ágyból ahhoz, hogy a redőnyt felhúzzuk, vagy éppen a világítást felkapcsoljuk, elég egy applikáción keresztül pár gombot megnyomnunk. Az okosotthon rendszerek meghódították az életünket, még kényelmesebb és függetlenebb életmódot biztosítva. Már elég felszerelni az otthonunkat egy vezérlőrendszerrel és okos kiegészítőkkel. Az egyszerűség ráadásul nem jár egyedül! Az intelligens otthon lehetővé teszi, hogy spóroljunk a számláinkon, hiszen optimalizálja a fogyasztásunkat is, arról már nem is beszélve, hogy mennyivel biztonságosabbá teheti az ingatlanunkat!

 

Okos hangszórók

A nagyobb vállalatok már közel 5 éve gyártanak olyan hangszórókat, amikkel irányításban vehetjük az életünket már anélkül, hogy egy applikáción kellene bármit is megnyomnunk, vagy éppen megfognunk, hozzáérnünk. Elég kimondanunk bizonyos szavak és máris „feljegyezhetünk” emlékeztetőket és bevásárlólistát! Hova tovább elindíthatunk zenéket, érdeklődhetünk az aktuális időjárásról, vagy akár arról, mikor érkezik a következő busz.

A lakásautomatizálás persze nem csak ennyiben merül ki! A piacon elérhető eszközök képesek arra, hogy YouTube videókat, vagy éppen Netflixen műsorokat indítsanak el!

 

Így vásároljunk okos hangszórót

Az intelligens rendszerek közül nagy valószínűséggel az elsők között lesz az okos hangszóró, amit beszerzünk. Ez az, ami segít irányítani az otthonunkat, így érdemes megfontoltan választani. Hasznos lehet vásárlás előtt megfontolni a ráfordítandó összegen túl, hogy mekkora teret szeretnénk vele lefedni, mennyi időt kell az adott eszközt tölteni, akarjuk-e kivinni a házból. Fontos szempontnak, az is hogyan szeretnénk használni, elvégre, ha rendszeresen zenét hallgatnánk rajta, akkor a kiváló hangminőség elengedhetetlen. Szerencsére ma már számtalan design, méret, szolgáltató és applikáció is rendelkezésre áll, így nem kell megalkudnunk, ha elszánjuk magunkat a vásárlásra.

 

Ugye most már te is szívesen beruháznál egy okos hangszóróba? Olvasd el a blogunkon található okos otthon ötleteket és szerelkezz fel te is!