Provident
blog
A mosógép vásárlás részletei – 0 %THM? Van jobb lehetőség

2018-10-15

Észtárca

A mosógép vásárlás részletei – 0 %THM? Van jobb lehetőség

Mosógép nélkül igen nehezen üzemel egy háztartás. Éppen ezért nem szabad kapkodni, amikor új készülék vásárlásáról van szó, különösen akkor, ha több részletben akarjuk megvenni a kiválasztott darabot.

Remek ajánlatot találtam 0% THM-mel! Éljek vele?

Csak lassan a testtel! Nagyobb kiadások során különösen fontos, hogy alaposan felmérjük a kínálatot, a gyanúsan kedvező konstrukciókhoz pedig kifejezetten ajánlatos szkeptikusan viszonyulni. Például tegyük fel, hogy találunk egy csodálatos mosógépet 88 000 forintért. Rendkívül kedvező, 0%-os áruhitellel kínálva 10 hónap alatt 10 alkalommal kell 8800 forintot fizetnünk, így tényleg ingyen kaptuk a kölcsönt, nem igaz?

Nem teljesen…

Rögtön kiderül a turpisság, ha egy kicsit tovább kutakodunk – amit az internet segítségével ma már igazán könnyedén megtehetünk. Pár perc keresés után már rá is akadunk egy 79 000 forintos változatra! Az egyetlen probléma, hogy itt csak egy összegben tudunk fizetni, nekünk viszont jelenleg nincs ennyi pénzünk.

Mit tegyek, hogy ne járjak rosszul?

Nem szabad és nem is kell kétségbeesni: a Provident személyi kölcsöne a segítségére siet! Egy 80 000 forintos, 42 hetes futamidőre kért hitel esetén összesen 87 560 forintot kell visszafizetnünk. Ez eleve 440 forinttal kevesebb, mint ha áruhitellel vásároltuk volna meg a terméket, de 1 000 forint még a zsebünkben marad, hiszen csak 79 000 forintot költünk el a kölcsönből. Így végül 1 440 forintot spóroltunk a 0% THM-mel hirdetett ajánlathoz képest.

mosógép vásárlás

Akkor az ingyen hitellel becsapnak minket?

Jogi szempontból nem. 0% THM esetén a kölcsön hivatalosan tényleg nem tartalmaz plusz költséget – ellenkező esetben törvényt szegnének a hitelt kínáló pénzintézetek. Abban viszont semmi nem akadályozza meg őket, hogy a kereskedőkkel megegyezve valamivel a piaci ár felett árulják a terméket. Így gyakorlatilag kifizetjük ugyanazt a költséget, csak „más tétel alá számlázzák” az összeget, ettől pedig kedvezőbbnek érezzük az ajánlatot.

Mi a tanulság?

Nekünk kell odafigyelnünk és okosnak lennünk, hogy valóban a legjobb pénzügyi lehetőséget válasszuk a széles kínálat közül. Különösen akkor, ha olyan nélkülözhetetlen háztartási gépről van szó, mint egy mosógép!

Ismerd meg Személyi Kölcsönünk részleteit, és figyeld a Provident oldalát mivel hamarosan még jobb ajánlatokkal találkozhatsz!

Ez érdekel! Megnézem a kalkulációt