Provident
blog

DIY gyerekszoba dekorálás

A frissen felújított lakás berendezésénél nincs is jobb dolog, de a gyerekszoba dekoráció talán a legnagyobb élmény lehet a családnak! Főleg ha közösen, a gyerekekkel együtt készítjük el a dekorációkat. Ha pedig még csak útban van a kicsi, akkor hajrá, engedjük el a fantáziánkat és eresszük szabadon kreatív énünket!

Nem kell, hogy a gyerekszoba dekorációs ötletek hatalmas plusz költséget jelentsenek. Érdemes házilag, kézzel készített dolgokban gondolkodni, és ha közösen készül, még a gyerekeknek is jobban fog tetszeni, mint a boltban, készen megvásárolt dekorációk. A 3 dimenziós falmatrica ragasztás vagy a közös gyerekszoba falfestés garantált móka az egész családnak!

Lakberendezési ötletek szép számban állnak rendelkezésünkre, ha kicsit utánanézünk az interneten, de lássunk pár kifejezetten otthon is elkészíthető megoldást!

Kreatív ötletek gyerekeknek

A szoba díszítés mindig egy nagyon izgalmas téma. Ma már lehet kapni szuper világítós falmatricákat, de még jobb, ha mi magunk vágjuk ki a csillagokat és a bolygókat, hogy éjszakai égboltot varázsoljunk a plafonra! Elég a sötétben foszforeszkáló papírt vagy öntapadó matricát venni hozzá – a többi a fantáziánkra van bízva!

Falra rajzolni minden gyerkőc imád – de miért ne történhetne ez a szülők számára is fájdalommentesen? Ha a gyerekszoba egyik falrészletét barna csomagolópapírral ragasztjuk le, elkészülhet a gyerekek filléres új rajzolósarka!

A raklap bútor nem csak a kerthelyiséggel rendelkező éttermek és kocsmák kedvenc berendezése, de a gyerekszobában is jól mutat. Figyeljünk arra, hogy legyen minden alaposan lecsiszolva és fedjük be a hegyes sarkokat, éleket!

Készítsünk játékokból akasztót! Ha van olyan megunt műanyag játéka, amit nem sajnál, egyszerűen vágjuk félbe és csavarozzuk a falba! Kreatív megoldás pl. táskatartónak és ő is biztos, hogy imádni fogja legújabb dínós fogasát.