Provident
blog

DIY hullámos haj hajsütő nélkül

Általában akiknek eredetileg hullámos a hajuk, gyakran inkább egyenesre vágynak, amíg rá nem jönnek, hogy a hullámos haj egy olyan ajándék, amely nem sok embernek adatik meg. Akiknek pedig egyenes a hajuk, biztos, hogy néha vágyakoznak a gyönyörű göndör fürtök után.Szerencsére vannak módszerek arra, hogy kiegyenesíttessük, vagy éppen begöndörítsük a hajunkat, de még jobb, ha ezt hajkímélő, otthon is könnyen elkészíthető módon tesszük, hiszen a hajsütővas árthat a hajnak. Íme pár ötlet, hogy szuper frizurák születhessenek!

Göndör haj készítése

Sűrűbb és apróbb vagy lazább és nagyobb hullámokra vágyunk? A fonat az egyik legjobb megoldás és még csak lakkozni és haj habozni sem kell, hogy tartós maradjon a hullám! Válasszuk ketté hajmosás után a még enyhén nedves hajat, majd kezdjük el fonni mindkét oldalon. Ha a lazább hullámokra szavaztunk, minél több hajat fogjunk össze egyszerre és legyenek nagyobbak a fonatok. Meg is lazíthatjuk, miután begumiztuk. Ha sűrűbb, kisebb hullámokat szeretnénk, akkor picit időigényesebb lesz a fonás, mivel több és vékonyabb tincseket kell befonni, de a látvány miatt megéri! Ha estére időzítjük, és reggel bontjuk csak ki a hajat, úgy érhetjük el a legjobb eredményt!

Másik megoldás a hajcsavarás: akárcsak a fonásnál, csak 2 tincset fogunk a kezünkbe és szorosan egymás köré csavarjuk, a végüket pedig begumizzuk. A hatás ugyanaz!

Nem kell speciális hajgöndörítő, ha van otthon pár hajcsat! Ráadásul a rövid haj sem akadály. Osszuk el több részre a hajat, majd csavarjuk meg a tincseket amíg kis csigaformára nem tekerednek, ekkor kell hajcsattal rögzíteni őket. Lehet, hogy az alvás nem lesz annyira kényelmes, de megéri, mert látványos hullámokkal indulhat a nap!