Provident
blog

DIY szemhéjfestékből körömlakk

Színes körömlakk házilag? Természetesen! A legjobb manikűr tippek gyakran az otthon elkészíthető, egyszerű és gyors megoldások is egyben. Ha van olyan szemhéjfestékünk, amit már nem használunk, mert rosszabb minőségű vagy meguntuk a színét, ne dobjuk ki! Készítsünk belőle inkább házilag körömlakkot! Pénzt és időt is spórolhatunk vele, a végeredmény pedig színes, szép köröm!

A csináld magad, vagy do-it-yourself (DIY) tippek egyre népszerűbbek az interneten, mivel rengeteg kiadást meg lehet spórolni velük . Pinteresten, Instagramon és különböző beauty fórumokon is szembejönnek a jobbnál jobb házilag is elkészíthető szépségápolási tippek, házi kozmetikumok. Mi is szemezgettünk pár szuper ötletből!

 

Matt körömlakk készítés

 

A matt körömlakk egyre nagyobb divat a manikűrösök nagy örömére. De nem kell több ezer forintot fizetnünk egy szép matt lakkozásért, ha otthon is elkészíthetjük! Mi kell hozzá?

– Színes körömlakk
– Kukoricakeményítő, vagy liszt/hintőpor/sütőpor
– 2 db tiszta kis edény/tálka
– Fogpiszkáló

A kis tégelybe lassan öntsük bele a körömlakkot és adagoljuk hozzá a keményítőt/lisztet stb., miközben kevergetjük fogpiszkálóval. Akkor jó, ha a lakk állaga kicsit sűrűbb lett, de még nem csomós. Ha megvan, kenjük fel a körmökre és kész is van a matt körömlakk!

 

Szemhéjfestékből körömlakk

 

Mindössze 3 összetevő kell hozzá: átlátszó körömlakk, megunt szemhéjfesték és egy kis tégely, amiben kikeverjük. Először finom por állagúra törjük össze a szemhéjfestéket, hogy ne legyen csomós az új körömlakkunk. Aztán szórjuk bele fokozatosan az átlátszó körömlakk üvegébe, vagy egy külön kis tégelybe és kevergessük, amíg egyenletes folyadékot nem kapunk. Bőven elég fél körömnyi mennyiséget tenni a szemhéjfestékből, mert ha túl sokat teszünk, akkor már nem lesz olyan szép a színe. Legalább 2 réteget kenjünk fel, hogy tartós és szép maradjon a festék a körmünkön! Kísérletező kedvűek nyugodtan keverjenek össze próbaképp többféle színt is!

 

Manikűr házilag

 

Egy jó háziasszony körmén látszik meg először a munka. Mosogatás, takarítás, főzés, de még a számítógépezés is megviseli körmünket, ezért nem árt, ha megfelelően karbantartjuk! Mit tehetünk az ügy érdekében otthon, távol a manikűröstől?

Első körben egy lakklemosóval átitatott vattapamaccsal távolítsuk el a körömlakkot, vagy ha nincsen rajta lakk, az esetleges szennyeződéseket. Ezután reszeljük le a körmünket kívülről befelé haladva. Ha ez megvan, áztassuk be 3-4 percig meleg, szappanos vízbe kezeinket, majd finoman toljuk vissza a körömágyat, ügyelve, hogy ne sértsük fel közben a bőrt. Töröljük szárazra: a manikűr ezennel elkészült, de tovább kényeztethetjük kezeinket egy jó minőségű kézkrémmel, vagy olívaolajjal esetleg kókuszvajjal.