Provident
blog

Fedezd fel Magyarországot! – Erdei kirándulások télen

Miközben tengerpartról, sarki fényről vagy éppen kalandos sivatagi túráról álmodozunk, sokszor megfeledkezünk saját hazánk szépségeiről. Magyarország a leghidegebb hónapokban is számtalan lehetőséget biztos a látványos túrákra, hiszen egy erdő nem csak ősszel meseszerű! Eláruljuk, mikor aktuális egy téli séta, egy erdei kirándulás a családdal.

Bükkszentkereszt

Az ország második legmagasabban fekvő települését igazi ékszerdobozként zárják körül a hegyek. A környező erdők élővilága pedig egyenes lenyűgöző: rókával, szarvassal és muflonnal állomány egyaránt megtalálható a festői szépségű táj titkos ösvényein. A növények terén is elképesztő a változatosság, hiszen a bükk, kőris és juharfák, valamint a fenyvesek alatt igazi ritkaságokra bukkanhatunk. Mindez Miskolctól és Egertől is csak egyórányira, de indulás előtt érdemes megnézni a friss információkat a falu honlapján.

Várgesztes

A gazdag múlttal rendelkező falu igazi nevezetessége a Gesztesi vár, mely anno gróf Esterházy József birtokát képezte, de már Luxemburgi Zsigmond uralkodása óta állt. Persze egy kirándulás sosem a célról, sokkal inkább a megtett útról szól: a Vértes-hegység turistaútjai könnyed kikapcsolódást és testmozgást biztosítanak a család számára. A túrák nem megerőltetők, a község pedig felkészült az idegenforgalomra. A horgásztavat télen sem érdemes kihagyni! A település aktuális híreiről itt tájékozódhatunk.

Provident tipp

Mégis messzebbre utazna családjával? Ha az utazáshoz is szüksége lenne kölcsönre, forduljon hozzánk bizalommal!

Gemenc

Az ország déli részét sem szabad elhanyagolni, megéri a belföldi utazás! A Duna-Dráva Nemzeti Parkban található Gemenci erdő maga is 8 parkerdőt rejt, ezek tanösvényein pedig rendszerezett, izgalmas formában ismerhetjük meg az ott rejlő természeti kincseket. Ezekből természetesen nincs hiány: a fűz- és nyárfák télen is délcegen állják a fagyos idő megpróbáltatásait, ahogy a vadvilág is éber, így akár az őzikéket és a vaddisznókat is megleshetjük, persze csak tisztes távolból. A 30 kilométeres pályán közlekedő erdei kisvasút is szolgálatba áll, de 2018-ban csak január 27-én indul az első járat. További részleteket ezen a honlapon találhatunk.

Magas-hegy

Az aktív pihenés szerelmeseiről sem feledkeztünk meg! A Zemplénben található hegycsúcs nem csak számos csodálatos kilátóponttal rendelkezik – bár ezeket feltétlenül érdemes útba ejteni a túra során – de bob, sí és korcsolyapálya is akad a lankák közt! Igazi kalandpark épült a hegyen, ahol még libegő is közlekedik. Természetesen a szánkózásról sem szabad lemondani, ha az időjárás engedi. Kedvet kapott a család? Itt mindent megtudhatunk a programokról.

Ki kapott kedvet egy kis erdei sétához?