Provident
blog

Filléres pirosító házilag

A házi készítésű praktikákkal szemben gyakran hallani olyan ellenérveket, hogy ezek valójában drágábbak, mint a bolti termékek, elkészítésükhöz pedig különös kézügyesség kell. Nos, a következőkben egy olyan „kézműves” pirosító receptet mutatunk be, ami olcsó és még ügyes kezek sem kellenek hozzá. Aki nem hiszi, járjon utána!

Mint minden recept, ez is a hozzávalókkal kezdődik, nézzük hát:

• szemhéjpúder, por állagú

Ha amúgy is van otthon, annál jobb, de ha nincs, akkor a célnak tökéletesen megfelelnek azok a mintadarabok, amiket a magazinokhoz szoktak csomagolni. Ezeket a legtöbben nem tudjuk mire használni, de nincs szívünk kidobni a palettákat, most végre értelmet nyer a létezésük.

• ajakápoló, vazelin

Tegye fel a kezét, aki az utolsó morzsáig elhasználja az ajakápolóit! Na, ugye, hogy a legtöbb fiókban általában párosával unatkoznak a már nem használt, de még el nem használt ajakápolók. Megunjuk, vagy más a divat, valahogy mindig megmarad egy kevés, bármennyire is lelkesen használjuk, de ha tényleg nincs otthon, akkor vazelin is megteszi.

• műanyag tégely

Valamibe rakni kell a kész pirosítót, és szinte biztos, hogy akad otthon egy kis, zárható műanyag (akár üveg) tégely, vagy mini befőttes üveg.

• valami eszköz az összetevők eldolgozásához

Spatula, kés, kiskanál, körömreszelő, ami van otthon, szinte bármi megfelel erre a célra.

Lépésről-lépésre

1. Az ajakápolót, kiszedve a tokjából, helyezzük egy keverőtálkába, az se baj, ha eltörik, a későbbiekben úgyis ez lesz a sorsa.
2. Minél finomabb porrá zúzva a szemhéjpúdert is tegyük a tálkába.
3. A keverőeszközünk segítségével keverjük el az összetevőket, a cél, hogy csomómentes krémet kapjunk. Az egyszerűség és a csomómentesség végett kicsit hevíthető a keverék (ennek érdekében tegyük be a mikrohullámú sütőbe, maximum fél percre).
4. Ha már teljesen elkevertük, rakjuk a végleges helyére, a kis tégelyünkbe, és kész is a házi pirosítónk.

Ennyi, ilyen egyszerű és szó szerint fillérekből megoldható. Bárki számára könnyedén elkészíthető, extra költségek, vagy különösebb kézügyesség nélkül.