Hogyan juthat kölcsönhöz, ha nincs fedezete?

Ha szeretne felvenni kölcsönt, de nincsen meg hozzá a megfelelő ingatlan vagy egyéb ingó fedezet, akkor érdemes körbenézni a személyi kölcsönök piacán. Léteznek ugyanis olyan, széles körben elérhető személyi kölcsönök, amelyek fedezetét – bizonyos feltételek teljesülése esetén – a jogszabályi előírásoknak megfelelő jövedelemigazolással alátámasztott, rendszeres havi jövedelem jelenti. A pénzügyi intézmények ilyen esetekben általában feltételül szabják a legalább 3 vagy 6 hónapja fennálló munkaviszonyt, annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a hiteligénylő fizetőképes, van rendszeres, a kölcsön törlesztéséhez szükséges mértékű jövedelme, ezáltal tudja majd fizetni a havi törlesztőrészleteket végig a futamidő alatt.

Fontos, hogy soha ne döntsünk elhamarkodottan, először tájékozódjunk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a fedezet nélküli kölcsön általában magasabb kamattal jár. Ennek az a magyarázata, hogy a pénzügyi intézmény kockázata is jelentősebb a személyi kölcsön folyósításakor, hiszen nincs mögötte tárgyi fedezet.

A gyorsan elérhető személyi kölcsönök szabad felhasználásúak, azaz bármire költhetők, legyen szó például otthonfelújításról, rossz kondícióban lévő hitel kiváltásáról, nagyobb értékű műszaki cikk vagy autó vásárlásáról.

hírlevél feliratkozás