Provident
blog

Hangulatos adventi úti célok

Karácsonyi vasárban sétálgatni, forralt bort kortyolgatni, az utolsó, apró ajándékokat nyugodtan beszerezni az egyik legjobb dolog az adventi időszakban. A varázslatos fények, a finom illatok és szerencsés esetben hó fedte táj fogad minket, ha útnak indulunk a szomszédos országok kedvelt városaiba: Prága, Zakopáne, és Bécs is híres karácsonyi vásáraival vár minket!

Ha egynapos útra indulunk, akkor válasszuk úti célnak Krakkó városát vagy a karácsonyi fényárban úszó Bécset. Ausztria fővárosa többek között adventi vásáráról, a schönbrunni kastélyról, a csodálatos polgári épületekben gazdagbelvárosról és a Stephansplatz-on található Szent István székesegyházról híres. Ezeket akár egy nap alatt is bejárhatjuk, de ha tehetjük, maradjunk egy hétvégére, látnivaló lesz bőven a bécsi adventi vásár portékáink kívül is. Ha a fővárosból indulunk, akkor a Budapest-Bécs vonat ideális választás számunkra, a pár órás út alatt nem csak  a mellettünk elsuhanó tájban gyönyörködhetünk, de azt is, összeírhatjuk, hogy még mit szeretnénk vásárolni a karácsonyfa alá.

Ha viszont már 3-4 napra indulunk el az adventi időszakban, akkor utazzunk Prágába, ahol a Károly híd kivilágított szobrai, a temérdek hangulatos torony, a szűk utcácskák és a bűbájos cukrászdák kápráztatnak majd el minket. Prága városa egész évben remek programokkal várja a látogatókat, így decemberben is jó döntés ide utazni!

Zakopáne kedvelt úti cél az év utolsó hónapjában is: a várost a Tátra csodás hegyei ölelik körül, múzeumok, színházak, galériák mellett, híres karácsonyi vására is ránk vár. Akár egy buszos kirándulás keretei között utazunk ki a lengyel városba, akár autóval vágunk neki az útnak, mindenképpen iktassuk be a programunkba a város felfedezését egy kiadós séta keretei között, a piacon kapható finomságok megkóstolását, de a kézműves termékek között válogatásra is hagyjunk időt a vásárban. A zakopanei piac végében található felvonóval pedig egyenesen a Gubalowka csúcsra mehetünk fel, ahonnan a Tátra lélegzetállító hegyeire vethetünk egy pillantást.

Bármelyik várost választjuk is úti célunkul az adventi időszakban, a karácsonyi vásárok hangulata garantáltan magával ragad majd minket!