Provident
blog

Házi készítésű kozmetikumok

A legtöbben már rutinosan úgy választunk élelmiszereket, hogy átböngésszük az összetételüket, megnézzük mennyi természetes alapanyagot és mennyi a cél szempontjából felesleges adalékot tartalmaznak. Mégis sokan elfelejtjük ugyanezt megtenni a kozmetikai termékek kiválasztásánál, pedig az, hogy mit használunk, a bőrünknek sem mindegy. Ezért érdemes az olyan házi kozmetikumok felé is nyitni, mint a sütőtök.

Ránctalanítás otthon? A legbiztosabb módszer arra, hogy adalékoktól mentes krémeket használjunk, ha házi készítésű szépítőszereket készítünk, és a ránctalanításról, arclemosásról is otthon készített krémmel gondoskodunk.

Arckrém házilag: könnyebb, mint azt gondolnánk!
Nem igényel komoly előkészületeket, csupán a megfelelő alapanyagokra van szükségünk, amiket drogériában, patikában vagy az interneten is beszerezhetünk. Krémes szemhéjfestéket például percek alatt készíthetünk úgy, hogy a kiválasztott szemhéjpúdert vagy a külön erre a célra kapható ásványi alapú pigmentet vazelinnel összekeverjük; a házi készítésű smink intenzitását pedig a felhasznált púder mennyiségével szabályozhatjuk. A smink eltávolításához se használjunk késztermékeket, készítsük el saját keverékünket olívaolajból, desztillált vízből vagy baba olajból; így egyszerre moshatjuk le aznapi sminkünket és az alapanyagoknak hála, gondoskodhatunk bőrünk pH-értékéről.

A ráncokkal is fel vehetjük a harcot házi krémeinkkel: készítsünk arcpakolást kizárólag természetes alapanyagokból. A sütőtök antioxidánsokban gazdag, így a bőr megereszkedése ellen is felveszi a harcot. Natúr joghurt, méz, víz és megfőzött sütőtök felhasználásával keverjünk egy sűrű pakolást, amit kenjünk arcunkra, nyakunkra, dekoltázsunkra és hagyjunk 20 percig hatni. A sütőtök nem tartalmaz allergén anyagokat, így az érzékeny bőrűek is elkészíthetik otthon a pakolást.

Narancsbőr elleni krém házilag: az olívaolaj ápol és hidratál, az őrölt kávé szemcséi pedig az elhalt hámréteg eltávolítását segítik – másra nincs is szükségünk egy jó testradírhoz. Nem kell drága csodaszerekre költenünk a pénzünket, az így készített keverékben a felhasznált kávé serkenti a vérkeringést, így a narancsbőr elleni küzdelemben is hatékonyan segít.

A házi készítésű kozmetikumaink pénztárcabarát megoldást jelentenek és minden olyan káros anyagot nélkülöznek, amik az előre elkészített termékekben megtalálhatók.