Provident
blog

10 szuper házi kreatív üzenőtábla készítés tipp

Ha Te is unod már, hogy színes post-iteken írogass a családnak, nem szívesen levelezel a hűtőn és úgy érzed, hogy lejárt a jól megszokott parafatáblák ideje, akkor van néhány ötletünk, hogy hogyan készíts kreatív házi üzenőfalat. A jó hír, hogy nincs szükség hozzá drága alapanyagokra, sőt, üzenőtábládat akár multifunkcióssá is alakíthatod. Mutatjuk is, hogy hogyan!

Jelen cikk általános jellegű tájékoztatást nyújt a részletezett témával kapcsolatban. A cikk nem minősül útmutatónak, tanácsnak. Kérjük, hogy minden esetben olvasd el a témában fellelhető egyéb információs tartalmakat, illetve kérd szakértő segítségét.

Miért is szeretjük annyira az üzenőtáblákat?

Kis túlzással üzenőtábla nélkül nincs szervezett család. Felfoghatjuk úgy is, mint egy falra szerelt határidőnaplót, ahol pontosan láthatjuk, hogy ki, mikor végez a munkahelyén, a suliban, milyen különórák vannak a héten, melyik nap van edzés, vagy épp mikor esedékes az autó szervize.

Az üzenőtáblák elsődleges funkciója az információk összefogása és áramoltatása. Óriási segítség a tervezésben, programszervezésben és az átlátható időmenedzsmentben. 

De az üzenőfal helyet adhat az itt-ott kallódó meghívóknak is. Továbbá jól jön, ha kint van a közeli pizzéria névjegye, vagy éppen a mindenes szaki telefonszáma, ha elromlana valami és sürgős segítségre van szükség.

A mindent tudó üzenőfal nem csak egy hasznos felület, hanem akár igazán egydivé is varázsolhatja vele otthonunkat. Lássuk is, hogy hogyan!

Provident: üzenőtábla

A legjobb kreatív fali üzenőtábla készítés ötletek

#1. Üzenőtábla képkeretben

Vannak, akik nagyon idegenkednek attól, hogy a lakás dizájnját fém vagy parafa üzenőtáblával csúfítsák. Nekik lehet jó megoldás egy nagyobb méretű képkeret. 

Egyszerűen csak el kell távolítani az üveget, a hátlapot pedig a falhoz, bútorainkhoz passzoló anyaggal bélelni. Hogy az üzenetek tüzdelésével ne sérüljön az anyag, különböző elrendezésben rétegelt dekor fa csíkokat ragaszthatunk rá, amit színre festhetünk. Vagy egyszerűen kifeszíthetünk bármilyen szalagot, spárgát és arra csiptethetjük az üzeneteket.

Az is kreatív megoldás, ha a képkeret belsejébe fém hálót teszünk és csipeszekkel tűzzük fel az üziket.

Mindegyik megoldást könnyű elkészíteni és valóban egy egyedi, stílusos üzenőfalat kaphatunk, amely nemcsak a feladatát látja el maximálisan, hanem a szoba dísze is lehet egyben.

#2. Parafa üzenőtábla borkedvelőknek

Ha igazi borrajongók vagyunk, akkor a házi kreatív üzenőtábla készítése során bátran használhatjuk parafa dugóinkat. Ha egy kör alapra ragasztjuk fel ezeket, akkor a tábla akár egy hordófedélre is hajazhat és csodás ékessége lehet a konyhának. A parafa dugók azonban szinte bármilyen elrendezésben  a lakás díszei lehetnek, különleges hangulattal töltik meg a helyiségeket. 

Nem para a parafa fal

#3. Nem para a parafa fal

Ha igazán nagyban szeretnénk gondolkodni, akkor egy üresen tátongó falat is kinevezhetünk üzenőfalnak. Egyszerűen borítsuk be parafa falburkolattal és már mehetnek is rá az üzenetek. Ez a megoldás igazán különlegessé teheti kuckónkat és nem kell amiatt sem aggódni, hogy esetleg nem lesz hely minden üzenetnek.

#4. Mágneses üzenőtábla és üzenőfal speciális krétafestékkel

És ha már egész falról beszélünk, feltétlenül szót kell ejteni a mágneses krétafestékről, ami igazán egyedivé tudja varázsolni a konyhát, az előszobát, sőt a gyerekek is imádják ezt a megoldást, így a kicsik szobájában is ideális.

Ha a konyhára esik a választásunk, akkor dizájn elemnek sem utolsó, és polcokat, virágtartókat, vagy épp egy órát is felfúrhatunk rá. 

Az üzenetek, különböző fényképek egyszerűen feltehetők vidám mágnesekkel, és krétával is kedvünkre firkálhatunk, rajzolhatunk.  

Mivel a mágneses festék sajnos nem olyan olcsó, természetesen kisebb felületeken is használhatjuk. Egy egyszerű fa- vagy fémlapot is pikk-pakk üzenőfallá varázsolhatunk, vagy akár képkeret belsejében is jól mutat.

Provident tipp: Valósítsd meg álmaidat! Igényeld a Provident heti kölcsönét vagy havi kölcsönét ha kreatív megoldásaidhoz egy kis anyagi segítségre van szükséged.

#5. Táblafólia

Amennyiben egy igazán olcsó és mindenfajta szaktudás nélkül is megvalósítható üzenőfalat szeretnénk, akkor a krétával írható fekete táblafólia lehet a Jolly Joker. Ez bármilyen felületre felragasztható, akár egy ajtóra, vagy bútor oldalára, és már mehet is az üzengetés.

#6. Üzenőtábla parafa edényalátétekből

Szinte akármelyik helyiségedet feldobhatod, ha parafa alátéteket ragasztasz a falra. Egyszínű háttérrel igazán trendinek számít ez a verzió, és többféle alakzatot is használhatsz fantáziád szerint. Miután pedig a parafa dizájnelemek felkerültek a falra, már csak az üzenetek hiányoznak. Ez tényleg egy szuperegyszerű és rendkívül költséghatékony megoldás minden otthonba.

#7. Fémrács üzenőtábla

A fémrács is egy nagyon kedvelt. A sima falfelületeknek igazi karaktert ad és a fiatalos, modern otthonokba gyakran választják ezt a praktikát. A fémrácsra csipeszekkel könnyedén felaggathatunk akár órarendet, számlákat, fényképeket és természetesen minden fontos üzenetet.

#8. Fém üzenőtábla sakkimádóknak

Ennek az alapja a hagyományos – általában fehér – fém üzenőfal. Mágneses krétafestékkel villámgyorsan sakktáblává alakíthatjuk. És ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor készíthetünk sakkbábukat mágnesből, amelyekkel rögzítjük majd a fontos üziket.

Sakk

#9. Üzenőtábla spalettából

Jó megoldás lehet egy spaletta a falra. Egy kis csiszolást követően bármilyen színűre befesthetjük, garantáltan feldobja a lakást. Egész nyugodtan lehetünk kicsit bátrabbak és kísérletezhetünk erősebb színekkel, mintákkal. 

Ha fordítva szereljük fel, akkor az üzeneteket egyszerűen csak bedughatjuk a lamellák közé, de használhatunk csipeszt is a rögzítéshez.

#10. Üveg üzenőtábla

Az üveglap egy ugyancsak olcsó és gyors megoldás. Csak helyezzük fel a falra és filctollal már írhatunk is a felületre. Az üveglap mögé hátteret is tehetünk, amit kedvünkre variálhatunk hangulatunk vagy épp évszak szerint. Ha a minta miatt a filctoll nem olvasható, az üzeneteket akár gyurmaragasztóval is felerősíthetjük.

Az üveglap mellett jó megoldás lehet például egy tükör is. Amennyiben elég széles, akkor amellett, hogy ellenőrizhetjük benne külsőnket, üzenőfalként is jól funkcionál.

Extra tipp: üzenőtáblából vision board

Ha nem csak a napi feladatok szervezésére használnánk egy szuper táblát, vagy hogy üzenetet hagyjunk családtagjaidnak, akkor egy részét, vagy akár az egészet vision boarddá alakíthatjuk.

Ez egy szuper eszköz ahhoz, hogy célokat tűzzünk ki, megvalósítsuk az álmainkat és jó döntéseket hozzunk. A vision boardon kreatív módon jeleníthetjük meg mindazt, amit szeretnénk megteremteni az életünkben, képekkel, írásokkal, rajzokkal, matricákkal egyéb kiegészítőkkel.

A célok megvalósításában sokkal inspirálóbb egy színes, izgalmas saját készítésű tábla, mint egy egyszerű lista. Ráadásul mindig szem előtt van, így további motivációt adhat a mindennapjainknak.

Vision board

Miket is érdemes ide kitenni?

  • Milyen céljaink vannak? 
  • Milyen területen szeretnénk változásokat?
  • Mit tanulnánk? 
  • Miket próbálnánk ki?
  • Hová utaznánk?
  • Miben szeretnénk fejlődni? stb.

Neked melyik a kedvenc üzenőfalad? Írd meg nekünk kommentben!