Provident
blog

Hogyan juthat kölcsönhöz, ha nincs fedezete?

Ha szeretnénk felvenni kölcsönt, de nincsen meg hozzá a megfelelő ingatlan vagy egyéb ingó fedezet, nem kell rögtön pánikba esni. Léteznek olyan személyi kölcsönök, amelyek széles körben elérhetőek, hiszen bizonyos feltételek teljesülése esetén a fedezetet mindössze a havi jövedelem jelenti, egyéb fedezet nem szükséges. Ha megfelelő jövedelmünk van, és nem szoktunk gyakran munkahelyet váltani, nincs okunk aggodalomra, elegendő a jövedelemigazolás megléte. A pénzügyi intézmények általában megszabják a legalább 3 vagy 6 hónapja fennálló munkaviszonyt annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a hiteligénylő fizetőképes és van állandó jövedelme.

Ne döntsünk elhamarkodottan, először tájékozódjunk. A hitelkalkulátor az egyik legjobb megoldás, ha össze akarjuk hasonlítani a különböző pénzügyi intézmények által nyújtott lehetőségeket. Ezeknek érdemes még hitelfelvétel előtt utánajárni.

Fontos, hogy bármilyen jól is hangzik elsőre, a kölcsön fedezet nélkül általában magasabb kamattal jár. Ennek az a magyarázata, hogy a pénzügyi intézmény kockázata is jelentősebb a személyi kölcsön folyósításakor, hiszen nincs mögötte tárgyi fedezet. A személyi kölcsön, vagy a gyorskölcsön jól jön például akkor, ha rossz kondícióban lévő hitelt szeretnénk kiváltani, továbbá ha nagyobb értékű műszaki cikkeket vásárolunk, esetleg utazásra, autóvásárlásra költenénk.

Kiknek éri meg személyi kölcsönt felvenni?

Azoknak, akik 18 év felett vannak (bár ez pénzügyi intézményenként eltérő lehet), stabil jövedelmük van – amit igazolni is tudnak – és nem jelent problémát a magasabb kamat. A kölcsön mértékét szintén érdemes hitelkalkulátorral kiszámolni, hogy biztosan megalapozott döntést hozzunk. A személyi kölcsön ma már sokféle módban áll az ügyfelek rendelkezésére, fontos, hogy a számunkra megfelelőt válasszuk. Ha elég szemfülesek vagyunk még akciókat, kuponokat is megcsíphetünk, ilyenkor még jobb feltételekkel, kedvezményesebben tudunk kölcsönt felvenni!
Jelen bejegyzés tájékoztatási céllal készült, és nem minősül jogi, pénzügyi vagy egyéb tanácsadásnak.