Provident
blog
Így nevelj pénzügyileg tudatos gyerekeket!

2019-03-19

Észtárca

Így nevelj pénzügyileg tudatos gyerekeket!

Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke ne csak használja, de értse és megfelelően kezelje a pénzügyeit és a kiadásait mire önálló keresettel rendelkezik. A Családi Kasszasikerek Program és a Pénziránytű Alapítvány segítségével ez a feladat mondhatni gyerekjáték lesz! Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a játékokat és feladatokat, amik segítik ezen az úton az egész családot.

Provident Családi Kasszasikerek

A 2008-ban indult program célja, hogy hosszútávon a lehető legtöbben váljanak felelős pénzkezelővé és netán egyszer tudatos partnerei legyenek a pénzintézeteknek is. Így elsődleges céljuk, hogy a magyar családok, háztartások alapvető pénzügyi ismereteit és öngondoskodó képességüket tágítsák.

A cél teljesítése érdekében a program partnerei oktatási anyagokat fejlesztettek ki, melyeket a témakörrel foglalkozó civil szervezetek, helyi közösségek, szakértők, valamint közvetlenül a családok, magánszemélyek használnak fel mind oktatási, mind általános művelődési céllal.

A tananyag online és ingyenesen elérhető, így bárki kipróbálhatja, fejlesztheti önmagát, korszerű eszköz a szülők, pedagógusok és szociális szakemberek kezében. A Családi Kasszasikerek Program által kifejlesztett gazdasági szerepjáték már a 2.0-ás verzió, ami merített az előző tapasztalataiból, valamint több mint 50 ismeretterjesztő projekt tapasztalataiból.

A játék során a csapatok különböző családok szerepét veszik fel, és körönként 1-1 feladatot valamint „váratlan életeseményt” oldanak meg a munkafüzetből. A szerepjáték célja, hogy a családok a költségvetésüket egyensúlyban tartsák és növeljék a megtakarításaikat, a kiindulóponthoz képest, ahonnan szerepe szerint a játék elején elindult.

 

Pénziránytű Alapítvány

Az alapítvány oldaláról indítható egy- vagy többszereplős gazdasági játék elsődleges célja, hogy a használatukkal a diákok iskolai környezetben, oktató vezetése és felügyelete mellett, játékos formában sajátítsanak el alapvető pénzügyi és gazdasági ismereteket. A weboldalon megtaláljuk az egyéni és csapatjátékokat, pénzügyi személyiségteszteket gyerekek és felnőttek számára egyaránt, egy pénzügyi tervezőt, valamint az „Értem a pénzem” társasjátékot is.

nyerőtizes

Nyerő Tízes

Úgy érzed már kellő tudást felhalmoztál? Akkor itt az idő, hogy próbára tedd magad a Provident Családi Kasszasikerek 10 éves fennállását ünneplő „Nyerő Tízes” kvízjátékban! Az a 10 játékos, aki a legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adja, értékes ajándékokat kap, így igazán megéri élni a lehetőséggel.

 

Legyetek Ti is pénzügyileg tudatosak!

Kitöltöm a kvízt!