Provident
blog

Pénztárcakímélő vakáció: a legjobb kempingek Magyarországon

Magyarország számos olyan kempinggel büszkélkedhet, ahol csodálatos környezetben, a természet szívében élvezheted a jól megérdemelt szabadságot. Ezek a helyek nemcsak pihenést és felfrissülést nyújtanak, hanem lehetőséget kínálnak, hogy felfedezd hazánk legszebb tájait és kulturális kincseit anélkül, hogy komoly százezreket kéne költened szállásra. Akár sátrat vernél, akár lakókocsis kalandokat keresel, rengeteg lehetőség vár országszerte. De ha inkább hangulatos bungalókban hajtanád álomra a fejed, akkor is találsz nagyon kedvező ajánlatokat. Fedezzük most fel a legnépszerűbb és legkülönlegesebb kempingeket Magyarország lélegzetelállító tájain!

Jelen cikk általános jellegű tájékoztatást nyújt a részletezett témával kapcsolatban. A cikk nem minősül útmutatónak, tanácsnak. Kérjük, hogy minden esetben olvasd el a témában fellelhető egyéb információs tartalmakat, illetve kérd szakértő segítségét.

Miért szeretjük annyira a kempingezést?

A kempingezés sokak számára csak egy szép gyerekkori emlék, azonban olyanok is akadnak, akiknek ez egy életforma, egy igazi kaland és felnőttként is szívesen keresik a tábori hangulatot. Egyszerűen azért, mert olyan élmény nyújt, amit soha nem cserélnének méregdrága szállodai szobákra. 

Lássuk, hogy miért is annyira vonzó a kempingezés!

Természetközelség és friss levegő

A kempingezés egy nagyszerű lehetőség arra, hogy eltávolodj a városi élet zajától, és élvezd a tiszta, friss levegőt, hallgasd a madarak énekét és érezd az erdő illatát. A természetben ébredni egy egyedülálló élmény és felejthetetlen kaland. 

Kikapcsolódás és pihenés

A sátras vakáció tökéletes választás, ha szeretnéd elengedni a mindennapi stresszt és nyugodt környezetben pihennél. Lelassulhatsz, leteheted a napi rutin terheit, ami maximális feltöltődést nyújt.

Kaland és felfedezés

Új helyeket fedezhetsz fel, igazi természeti szépségeket. Lépj ki a komfortzónádból, felejtsd el a jól megszokott környezetet, a pihe puha ágyat és add át magad az aktív pihenésnek! A túrázás, kerékpározás és más szabadidős tevékenységek új kalandokat kínálnak, amelyek emlékezetessé teszik a kiruccanást!

Új kapcsolatok, barátságok

A kempingekben új embereket ismerhetsz meg. A tábortűz körüli beszélgetések, a közös társasozások és iszogatások összehozzák az embereket.

Egyszerűség és önfenntartás

Városi környezetben, tökéletes kényelemben sokszor megfeledkezünk az élet egyszerű dolgairól. A kempingezés során néhány napra megízlelheted, hogy mennyire kevés dolog kell a boldogsághoz. Hogy milyen izgalmas sátort verni, tüzet gyújtani, szalonnát sütni, vagy csak a csillagos égben gyönyörködni.

Pénztárcabarát vakáció

A nyaralás sosem attól lesz igazán jó, hogy sokba kerül, hanem az élmények teszik igazán gazdaggá. Ha szeretnél spórolni a szállodai szoba vagy akárcsak egy drágább apartman költségén, akkor a kempingezés erre remek lehetőséget kínál. Megfizethető áron hajthatod álomra a fejed.

Provident tipp: Szükséged lenne egy jó sátorra vagy túrafelszerelésre az idei nyári kalandokhoz?  Válaszd a Provident heti kölcsönét vagy havi kölcsönét, és valósítsd meg az elképzeléseidet!

A legjobb kempingek Magyarországon: hogyan válaszd ki a legideálisabbat?

Hogy megtaláld a legszuperebb kempinget, számos tényezőt érdemes figyelembe venned. Íme néhány fontos szempont, amely segíthet a döntésben!

Helyszín és látnivalók a környéken

Először is, gondold át, hogy milyen környezetben szeretnél kikapcsolódni és milyen programokat tervezel? Hegyekben, erdőben vagy tóparton akarsz kempingezni? Túrázást, bringázást, fürdést vagy városlátogatást tervezel? 

Hirlevel banner BLOG 820x420-1

Szolgáltatások és kényelem

Érdemes utánanézni, hogy az adott kemping milyen szolgáltatásokat kínál, például medence, üzletek, éttermek, masszázs, gőzfürdő, biciklikölcsönző, wifi stb. Ha fontos számodra a kényelem, akkor olyan helyet is találhatsz, amely saját wellness részleggel büszkélkedhet.

Ár

Határozd meg, hogy mennyit költenél a kempingezésre és böngészd át az adott árkategória kínálatát. Fontos, hogy mindig nézz utána az esetleges extra költségeknek, mert lehetnek helyszínen fizetendő díjak  (pl. kutyás felár, áram, wifi stb.), amelyeket nem tartalmaz az ár.

Család- vagy felnőttbarát kemping

Ha a lurkókkal utazol, keresd a családbarát kempingeket, ahol számos gyerekprogram és szolgáltatás áll rendelkezésre. Ha viszont a barátokkal vagy a pároddal kelsz útra és nem szeretnéd, ha gyerekzsivajtól lenne hangos a környék, akkor érdemes kifejezetten a felnőttbarát helyek között böngészni.

Állatbarát hely

Ha nem szívesen hagynád otthon kedvencedet, legyen szó macskáról, kutyáról vagy tengerimalacról, akkor egyértelműen csak állatbarát hely jöhet szóba! Érdemes célzottan eszerint keresni az ideális helyet, mert sajnos van, ahol nem látják szívesen a szőrös kedvenceket.

Foglaltság

Nem árt előre tájékozódni a kempingek telítettségéről, különösen főszezonban. Ha csendes és nyugodt környezetre vágysz, keress olyan kempinget, amely kevésbé népszerű vagy távolabb esik a fő turisztikai központoktól.

Vélemények és értékelések

Olvass utána a vendégek véleményeinek és tapasztalatainak. Ezek segíthetnek abban, hogy átfogóbb képet kapj arról, mire számíthatsz a kiválasztott kempingben, és ne érjenek kellemetlen meglepetések.

A legkedveltebb kempingtípusok

Magyarországon számos csodás kemping vár, nézzük most meg, hogy milyen típusok közül választhatsz!

Termál kempingek Magyarországon 

Magyarország híres termálvizeiről, amelyek nemcsak gyógyhatásukról ismertek, hanem nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget is nyújtanak. A termál kempingek különösen népszerűek, mivel kombinálják a sátrazás szabadságát, a termálfürdők nyújtotta pihenéssel. Az ország különböző régióiban találhatók ilyen kempingek, például Tiszakécskén, Bükfürdőn, Pápán és Gárdonyban, ahol a látogatók élvezhetik a termálvizek jótékony hatásait, miközben a természet közelségében pihenhetnek. Ezek a helyek gyakran modern szolgáltatásokkal és kényelmi lehetőségekkel várják a vendégeket, beleértve a medencéket, wellness részleget és a különféle szabadidős tevékenységeket.

Eldugott kempingek Magyarországon

Magyarország számos kedves, eldugott kempinget kínál azoknak, akik szeretnék felfedezni az ország természeti szépségeit, távolabb a zsúfolt turista-látványosságoktól.  A környező vidék sok esetben ideális túrázáshoz, kerékpározáshoz vagy egyszerűen a tökéletes feltöltődéshez zöld környezetben. A Bükkben, a Mátrában, de a Balatonnál is találni ilyen gyöngyszemeket. És ugyan ezek nem rendelkeznek olyan luxus szolgáltatásokkal, mint a nagyobb üdülőközpontok, éppen ez teszi őket vonzóvá, ha igazi kikapcsolódásra vágysz a természet lágy ölén.

Olcsó kempingek Magyarországon 

Ha nem akarsz sokat költeni, számos lehetőség van olcsó kempingezésre. Ezek általában egyszerűbb infrastruktúrával rendelkeznek, de mégis kényelmes szállás lehetőségeket biztosítanak. Barátságos és családias légkört kínálnak. Vadásán, illetve a Mosoni-Duna vadregényes mellékágánál, a Tisza-tónál, valamint Budapest környékén is érdemes körülnézni.

Lakóautós kempingek Magyarországon 

Egyre népszerűbbé válnak a lakóautós kempingek, ahol olyan szolgáltatásokat élvezhetsz, mint a villany-, víz- és szennyvízcsatlakozási lehetőség, valamint zuhanyzók és mosdók állnak rendelkezésre. Lakóautós kempingekből az ország egész területen válogathatsz, így például a Bánki-tó partján, a Balatonnál, de a nyugati országrészben is jól felszerelt helyek várnak gyönyörű természeti környezetben.

Faházas kempingek Magyarországon, téli kempingek Magyarországon  

Egyre népszerűbbek a faházakkal rendelkező kempingek, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak egész évben a pihenésre. Ezek a bungalók általában jól felszereltek és fűthetőek, így ideálisak a téli időszakban is. A téli kempingezés számos előnnyel jár, például kevesebb a turista és csendesebb a környezet, szerencsés esetben gyönyörködhetsz a hóesésben vagy hódolhatsz a téli sportoknak. A faházas téli kempingek gyakran kínálnak olyan szolgáltatásokat, mint például közösségi helyiségek, szauna vagy jakuzzi, hogy a hideg időben is tökéletes legyen a kikapcsolódás. 

Vízparti kempingek Magyarországon 

Érdemes körülnézni a Balatonnál, Velencei-tónál, a Dunánál és a Tisza kedvelt üdülőhelyein. A vízparti kempingek lehetővé teszik, hogy élvezhesd a víz közelségét, és gyakran kínálnak vízisport lehetőségeket, mint például horgászat, kajakozás, supozás. Nagyszerűek családi nyaralások vagy baráti összejövetelek számára. Általában modern szolgáltatásokkal és kényelmi lehetőségekkel rendelkeznek, mint például vízparti piknikező területek, strandok, és gyakran éttermek vagy büfék is megtalálhatók a területen. 

Gyermekbarát kempingek Magyarországon 

A gyermekbarát kempingek különféle szolgáltatásokkal és színes programokkal várják a lurkókat, hogy felejthetetlen élmény legyen számukra az ott töltött idő. Gyakran rendelkeznek játszóterekkel, gyerek medencékkel, játszóházakkal, valamint animációs programok szórakoztatják a kicsiket. 

Kutyás kempingek Magyarországon

A kutyabarát kempingekben négylábú barátoddal élvezheted a nyári pihenést. Több helyen színes programokat és eseményeket is szerveznek a kutyusok és a gazdik számára, mint például versenyeket vagy közös sétákat a természetben. Emellett gyakran találhatók a kempingek közelében kutyabarát kirándulóhelyek vagy tópartok, ahol a kutyák kedvükre pancsolhatnak és játszhatnak. 

Neked melyik a kedvenc kempinged Magyarországon? Írd meg nekünk kommentben!