Provident
blog

Kreatív ajándék ötletek Anyák Napjára!

Biztosan mindannyiunkban elevenen él a kép, ahogy kisgyerekként izgatottan sorakozunk fel az általános iskolai anyák napi ünnepségen egy szál orgonával a kezünkben, hogy kicsit hamiskásan, de annál lelkesebben elénekeljük az „Orgona ága, barackfa virága” kezdetű dalt. Szülők pityeregtek egy kicsit, átvették az előző nap, rajzórán készített képeslapokat, majd kéz a kézben mindenki szépen hazasétált. Néhány évvel idősebb fejjel, úgy, hogy nincs segítségünkre egy egész iskolai ünnepély, már kicsit nehezebb kreatív meglepetésekkel előrukkolni az édesanyák megünneplésére, éppen ezért hoztunk néhány egyszerűen nagyszerű anyák napi ajándék ötletet, amiknek hála ismét gyerekjáték lesz a felkészülés!

Tojástartó virág

Nem kell más, csupán egy négyes tojástartó, egy kis vízfesték, és két-három csíkos, papír szívószál. A kicsik biztosan nagyon élvezik majd, hogy össze-vissza festegethetik a karton tojástartókat, ráadásul olyan „virágcsokor” születhet majd, ami soha nem hervad el.

Tenyérlenyomatos edényfogó kesztyű

Ennél nem is lehetne egyszerűbb, mégis nagyon kreatív ajándékot kitalálni! Az edényfogó kesztyű mindennapos használati tárgy a konyhában, így az Anyukákat napról napra megmosolyogtathatja ez a kis kedvesség! Vegyünk egy egyszínű kesztyűt, pirosat például, majd nyomjuk rá a gyerkőc fehér textilfestékkel bekent tenyerét.

Szalvétával díszített virágcserép

Egy teljesen egyszerű agyag virágcserépből egy csapásra színes, vidám vázát varázsolhatunk, amiben remekül mutat majd az anyák napi orgona, vagy nárcisz. Tépjünk apró darabokra néhány színes, akár mintás szalvétát, és decoupage ragasztóval ragasztgassuk fel őket a cserépre.

Képeslap – az örök klasszikus

Egy kézlenyomatos, vagy akár talpacskás lenyomatos képeslap, egy kedves idézettel, rajzokkal minden Anyuka féltett kincse lesz hosszú éveken keresztül. Nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, és díszítsük kreatívan!

Provident Tipp

Egy finom reggeli is remek ajándék lehet a Nagy Napon! Rántotta, pirítós, kávé és narancslé tálcán ágyba szállítva, vagy csak reggelire megterítve szépen a májusi vasárnapra – ezzel korosztálytól függetlenül biztosan mosolyt csalunk az anyukák arcára.