Provident
blog

Egyszerű és mennyei karácsonyi menü

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, a közeledtével viszont a kiadásaink is megnövekednek, így ilyenkor érdemes átgondolnunk és előre eldöntenünk, hogy mire mennyit költünk, legyen szó akár az ajándékok beszerzéséről vagy a karácsonyi menü összeállításáról. Olcsó és könnyen elkészíthető karácsonyi receptek sorakoznak most nálunk, amikkel segíthetünk pénztárca kímélő módon megoldani az ünnepeket.

Jellemzően karácsony előtt költünk legtöbbet az évben: az ajándékokra, a dekorációra, az ételekre és az italokra. Pedig nem a nagy ajándékoktól és az ötfogásos vacsorától lesz varázslatos a karácsony, hanem attól, hogy együtt tölti az ünnepeket a család. Természetesen szeretnénk ilyenkor finom ételekkel kényeztetni szeretteinket, különleges fogásokat készíteni, új ízeket mutatni nekik, de a karácsonyi vacsora úgy is lehet felejthetetlen, hogy nem költünk el egy kész vagyont az alapanyagokra.

A karácsonyi ételek közül nézzük először az előételt: készítsünk a házi pogácsák mellé fetakrémet! Kínálhatunk hozzá finom zöldségeket; csíkokra vágott uborkát vagy akár répát,ezek nem csak egészségesek, de nem is kell sokat költenünk rá! A fetakrémhez használhatunk dán fehérsajtot is, ami ugyanolyan finom, viszont árban sokkal kedvezőbb – törjük össze villával a sajtot és keverjük össze tejföllel, végül bolondítsuk meg frissen őrölt borssal és zöld fűszerekkel.

A könnyen elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek is, szuper választás a brokkoli, mert egy fejből jó nagy adag levest tudunk készíteni. Nem kell mást tennünk, mint megfőzni a brokkolit egy szem apróra vágott burgonyával együtt – ez sűríti majd be a levest –, majd ha puhára főtt minden, turmixoljuk össze, adjunk hozzá sót, borsot, végül pedig egy kis adag főzőtejszínt.

Egyszerű, de igazán ízletes menü a sóágyon sült csirke is: öntsünk egy zacskó sót egy méretes tálba, erre fektessük rá a megtisztított csirkét, szórjunk mellé rozmaringot, majd fedjük le és már mehet is a sütőbe!

A hús mellé készíthetünk krumplipürét, vagy rizibizit, de igazából bármilyen köret illik hozzá. Ha van otthon kompótunk, vagy savanyúságunk, akkor akár azt is kínálhatunk a főételhez.

Édességnek készíthetünk gyümölcsös pohárkrémet, de különböző ízű pudingokat is rétegezhetünk egymásra, kifejezetten jól fog mutatni!