Provident
blog

Mesekönyvet készít az FTC a Provident támogatásával

Idén a sportklub első, a fradizmus születéséről szóló gyermekkönyvének kiadását finanszírozzuk.

Budapest, 2022. július 15. – 15 millió forint értékű támogatási szerződést írt alá vezérigazgatónk és a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A támogatásból a sportegyesület új, gyermekeknek készülő mesekönyvének előkészületi munkálatait finanszírozza majd a könyvet kiadó Albert Alapítvány.  A szerződést ünnepélyes keretek között, egy sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen írtuk alá a Groupama Arénában. Vezetőnk az eseményen a fiataloknak a sport világába történő bevonása és a saját üzleti stratégiájuk közötti felfedezhető párhuzamról beszélt.

Hirlevel banner BLOG 820x420-1

A sport szeretetéről, és a szurkolóvá válásról, valamint a Fradi értékeiről készít gyermekeknek szóló mesekönyvet a Ferencvárosi Torna Club. A kiadvány szponzorációs támogatását mi biztosítjuk. Az erről szóló támogatási szerződést a mai napon, ünnepélyes keretek között, egy sajtótájékoztatóval egybekötve írtuk alá. A Fradit Kubatov Gábor, az FTC és az Albert Alapítvány kuratóriumának elnöke, míg a Providentet Szirmák Botond vezérigazgató képviselte.

A mesekönyv a futball szeretetére neveli a gyermekeket, egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a Fradi világába. A mese főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival. A könyv várhatóan idén ősztől lesz majd kapható.

„A Provident mindennapi tevékenysége során arra törekszik, hogy a társadalom azon rétegeit is bevonja a szabályozott hitelezés világába, akik valamely oknál fogva – legyen az koruk vagy éppen vagyoni helyzetük – nem vehetik igénybe a hagyományos banki hiteleket. Hisszük, hogy mindenki megérdemli azt, hogy céljai elérésének érdekében kapjon egy esélyt, ezért is törekszünk minél szélesebb kör bevonására. Az új fradis mesekönyv is azt a célt szolgálja, hogy a fiatal gyermekeket bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást, és megmutassa nekik, milyen jó Fradistának lenni. Úgy látjuk, hogy jól észrevehető párhuzam van a mesekönyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért még nagyobb örömmel álltunk be a jó ügy mögé” – mondta el a támogatás kapcsán vezérigazgatónk, Szirmák Botond.

Bízom abban, hogy a mesekönyv révén sok fiatal gyermek fogja megszeretni a sportot, ismeri meg a szurkolás élményét és a Fradi befogadó, összekovácsoló világát. Hiszünk abban, hogy ez egy nagyszerű dolog, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt a remek kezdeményezést a lehető legszélesebb körhöz eljuttassuk, ezért döntöttünk úgy, hogy a mostani, 15 millió forintos támogatással beszállunk a mesekönyv készítésének költségeibe” – tette hozzá a vezérigazgató.

„A sport nem csak az eredményekről, vagy a szurkolásról  szól, hanem arról is, hogy példát mutassunk a gyermekeknek” – nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – A megújult Fradi Múzeum megnyitóján pár hete azt mondtam, fontos, hogy a gyermekek kijöjjenek a mérkőzéseinkre, mert ott mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogyan  alakult ki ez a szerelem. A Providenttel most aláírt támogatási szerződés lehetővé teszi, hogy elkészüljön egy színvonalas Fradi mesekönyv. A történet arról szól, hogy egy kisfiú életében először a  családja kíséretében látogat el a híres Ferencvárosi Torna Club stadionjába. Aztán ennek az estének az élményei nem csak az ő, hanem nagyszülei, szülei és testvére életére is hatással vannak… Ebből a mesekönyvből – a gyerekek nyelvén, nagyszerű rajzok kíséretében – szintén megismerhető, mit jelent  a fradizmus, mi is az a Fradi család.

Szeretném megköszönni a Providentnek, hogy hosszú ideje áll mellettünk, korábban mezszponzorként, mostanában kiemelkedő ügyek nagyvonalú támogatójaként. Az elmúlt évek közös munkájának  eredménye  például az aréna mozgáskorlátozott parkolója, az FTC-MVM Sportközpont Provident parkja, a 120 éves az FTC fotókiállítás sok száz képe, most pedig ez a mesekönyv” – tette hozzá Kubatov Gábor.

A sajtótájékoztatón részt vettek olyan korábbi Fradi-legendák, mint Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter, valamint az aktív játékosok közül a magyar nemzeti tizenegyet is erősítő Botka Endre és Sigér Dávid. A rendezvény végén a sajtó képviselőivel és a Provident alkalmazottak gyermekeivel bejárták a Fradi Múzeumot, a gyerekek pedig kaptak egy-egy, a játékosok által dedikált futballmezt is.