Provident
blog

Miért érdemes utószezonban utazni?

A nyaralás utószezonban sokunk számára idegennek hangzik, pedig ilyenkor rengeteg az olcsó repülőjegy, nem kell a tömeg miatt aggódni, és a múzeumok előtt sincsenek kilométeres sorok.

De nem csak a kedvező árak miatt éri meg a szezonvégi nyaralás. Főleg délen még ősszel is bőven kitart a nyári időjárás, így nem kell azon aggódni, hogy ha később megyünk, akkor már nem lesz olyan jó idő. Szabad szálláshelyek szempontjából is érdemes meggondolni, hogy nyár közepe-vége helyett inkább szeptember-októberben menjünk, főleg, ha van már egy kedvenc, bejáratott szállodánk, ahová sajnos főszezonban már nem tudunk szobát foglalni. Ne emiatt kelljen az élményről lemondani!

Mivel szeptemberben kezdődik már az iskola, a gyerekes családok letudták főszezonban a nyaralást – ez rengeteg szabad helyet jelent augusztus végétől a nagyobb hotelekben, szállodákban. Ráadásul ősszel az időjárás is sokkal jobb egy városnézésre, kirándulásra. Senki sem akar 40 fokban, tűző napon műemlékeket nézegetni.

Nem kell megvonni magunktól a luxust. Sokan keressük főszezonban a lehető legolcsóbb opciókat, 2 és 3 csillagos szállásokat, ám utószezonban még a magasabb kategóriájú, akár 5 csillagos hotelek is lejjebb viszik az áraikat, így megengedhetjük magunknak az első osztályú kényelmet!

Ha minden áron tengerparta vágyunk, akkor sem kell megijedni, hogy ősszel már hideg van. Görögországba és Törökországba is rengeteg utat találhatunk, ahol ősszel nappal is bőven 30 fok körül van a hőmérséklet és éjszaka is maximum 25 fok köré hűl csak le.