Provident
blog

Mire kell figyelni hitelfelvétel előtt?

A hitelfelvétel fontos döntés, így tisztában kell lennie azzal, hogy miképpen képes felelős döntést hozni. A Provident Pénzügyi Zrt. fedezet nélküli, kis összegű, rövid lejáratú kölcsönt kínál Önnek, melyet a sikeres elbírálás után egy összegben kap meg, majd heti rendszerességgel törleszt. Ezúttal a körültekintő hitelfelvételhez szeretnénk Önnek segítséget nyújtani.

Teherbíró képesség

Az Ön anyagi biztonsága érdekében a legfontosabb, hogy hitelfelvétel előtt pontosan határozza meg magának, hogy milyen célra fordítaná a kölcsönt, illetve gondosan mérje fel anyagi helyzetét is. Mérlegelje, hogy mekkora összeget tesz ki havi rendszeres jövedelme (fizetés, szociális támogatások stb.), és milyen mértékűek az állandó kiadások (lakbér, rezsi, iskoláztatás stb.). Ezen felül kalkuláljon azzal is, hogy bármikor váratlan kiadások is terhelhetik a havi költségvetését. Mérje fel, hogy mekkora anyagi tartaléka van arra az esetre, ha váratlan jövedelem kiesés miatt (pl. munkahely megszűnése) nem tud az addigi formában törleszteni. Fontos tehát, hogy csakis olyan mértékű hitelt vegyen fel, melynek havi törlesztése nem jelenthet túlzott megterhelést akkor sem, ha anyagi körülményei részben megváltoznak.

Szerződési feltételek

A Provident szabad felhasználású, rövid lejáratú hiteleinek igényléséhez nem szükséges fedezettel rendelkeznie, ellenben szükség lesz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, vagy vezetői engedély, illetve lakcímkártya (a lakcímkártyában nem rögzített tartózkodási hely esetén a tartózkodási helyet igazoló dokumentum) bemutatására. Ezen kívül Önnek egy hónapnál nem régebbi dokumentummal kell igazolnia havi jövedelmét. Fontos még, hogy hiteligénylés, illetve szerződéskötés előtt alaposan tájékozódjon. Kérjük, alaposan olvassa át a hiteligénylés esetén rendelkezésére bocsátott előzetes tájékoztatót, továbbá a kölcsönszerződés rendelkezéseit, az ebben feltüntetett kamatot, illetve a szerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeket. Fontos még, hogy tisztában legyen az esetleges késedelem esetén felszámítható díjakkal is. További tájékoztatást kaphat a hiteligénylés részleteiről ügyfélszolgálatunktól, a 06 80 40 60 60-as telefonszámon.