Provident
blog

Mit tegyen, ha fizetési nehézségekbe ütközik a hitel törlesztése során?

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen, akár tőle független külső okból kifolyólag egy időre képtelenné válik a felvett hitel törlesztésére. Ezt természetének megfelelően mindenki másképp éli meg. Van, aki könnyebben kezeli, de előfordulhat akár szorongás, sőt, sokszor talán irreálisan nagy félelemérzet is. Először is gondoljon arra, hogy mind a két oldalon emberek vannak, s mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a dolgok nem maradnak minden esetben az idealitás mezején. Azonban mindkét oldalt szerződés köti, amelynek megkötésekor a felek kötelezettséget vállaltak, így adott esetben a Provident késedelmi díjat is felszámíthat.

Az átmeneti zavar orvosolható, keresünk megoldást!

Amennyiben olyan helyzetbe került, hogy nem képes időben befizetni az esedékes törlesztőrészletet, az első lépés, hogy pontosan felmérje a lehetőségeit. Fontos, hogy akkor se álljon könnyelműen ehhez a kérdéshez, hogyha biztosra veszi, hogy csupán átmeneti volt a zavar. Persze ennek ellentéte is igaz, a pánik mindenképpen kerülendő, hiszen több opció közül is választhat. Mindennek feltétele, hogy ne vegye félvállról a problémát, nézzen szembe vele és keresse fel a Providentet, hogy közösen kereshessünk megoldást. Azzal ugyanis, hogy jelezte a bajt, egyben azt is közvetítette felénk, hogy hajlandó együttműködni.

Mérje fel lehetőségeit!

Fontos még, hogy felmérje az anyagi körülményeit, hogy pontosan tisztában legyen a jövedelmével és a kiadásaival, hiszen ha tudja, miből gazdálkodik egy hónapban, lehetősége nyílhat akár arra is, hogy átcsoportosítson, és az így felszabaduló összeget a hitel törlesztésére fordítsa. Persze nem lehet minden bajt ugyan azzal a módszerrel kezelni, éppen ezért szükséges felkeresnie a Providentet, hogy közösen alakítsunk ki egy személyre szabott megoldást, ami mindkét fél felé a lehető legkedvezőbb.