Provident
blog

Mit vigyünk magunkkal hétvégi kiruccanáshoz?

Legyen szó hosszú wellness hétvégés romantikázásról, vagy egy nagyobb túráról, minden esetben érdemes jól átgondolni, hogy vajon minden szükséges bekerült-e abba a kis bőröndbe. Az otthon hagyott fogkefék és tisztálkodó szerek főleg nehezen megközelíthető helyeken tudnak kellemetlen perceket okozni és azt is tudjuk, hogy van, aki nem bírja ki a kedvenc arckrémje nélkül egy percig sem – a gyógyszerekről ne is beszéljünk. Hogy ne érjen minket váratlan felismerés az erdő közepén sétálva, íme egy hasznos kis lista, ami nagy segítség lehet, ha jön a hétvégi kirándulás!

Nőként főleg komoly gondot tud okozni egy hosszú hétvége, ami a ruhákat illeti. Hiába csak 2 éjszakáról van szó, a döntésképtelenség ilyenkor könnyen eluralkodik rajtunk, ezért az előrelátók inkább egy hétre elegendő holmit pakolnak, csak hogy legyen miből válogatni. Persze, ezt okosan is meg lehet oldani, anélkül, hogy egy gigantikus bőröndöt kéne cipelni magunkkal! Pakoljunk be „klasszikus” kedvenceket, amiben biztosan jól érezzük magunkat, és pár jól kombinálható ruhadarabot: például egy felsőt, ami a vacsorához illő szoknyához, de a kirándulós nadrághoz is passzol.

Akár társasággal, akár édeskettesben megyünk, a kártyajátékok sose maradjanak ki. A hotelszobai TV bámulás helyett mindig jobb opció egy kis römizés, de a vonaton is jól jön egy pakli.

Ha az aktív pihenést választjuk, akkor nem is kérdés, a legjobb barátunk a túrahátizsák, ám jól át kell gondolni, hogy mit is pakolunk bele, hogy ne legyen nehéz: mini tusfürdő, nedves törlőkendő, kis fogkrém, kézfertőtlenítő mindenképpen szükséges lesz. Váltó ruha is kelleni fog, ha összekoszolnánk magunkat, különös tekintettel a váltó zoknira. Mindig rakjunk be azért eggyel több ruhadarabot, mint ahogy kiszámoljuk, mert sose lehet tudni.

Késik a vonat? 1 órát kell várni az állomáson? Telefon nyomkodás helyett még mindig jobb opció az olvasnivaló! A telefonodat úgy sem tudod az erdőben tölteni és a powerbank sem bírja ki örökké. Olvass inkább egy izgalmas könyvet, amíg pihentek, vagy várakoztok!

Ha úgy döntötök, hogy nekivágtok egy hosszabb túrának, nem árt, ha van nálatok egy turista térkép. Az sem baj, ha mondjuk nem az 1990-es évekből való. Bármelyik könyvesboltban beszerezheted, érdemes a kihajtható, terepjelzésekkel ellátott változatot venni.