Provident
blog

Néhány trükk, amivel feldobhatod az egyszerű rántott húst

Egy igazi vasárnapi ebédnél a rántott húson kívül más nem is jöhet szóba nálad? Néhány ügyes trükkel feldobhatod ezt a klasszikus fogást! Olyan receptek következnek most, amikkel a rántott hús még finomabb és változatosabb lesz!

Nem kell sok mindenben eltérned az eredeti recepttől ahhoz, hogy ezt a klasszikus vasárnapi fogást megbolondítsd egy kicsit, és apró trükkökkel mégis új ízeket is próbálhatsz ki így. Nézzük meg, hogyan készül a rántott hús másképp!

Variálj az alapanyagokkal!

 

A zsemlemorzsát helyettesítsd kukoricapehellyel, darált mandulával vagy dióval, keverj a liszthez szezámmagot, sajtot vagy parmezánt, reszelt répát vagy akár cukkinit is. Új ízekkel dobhatod így fel a megszokott rántott húst a vasárnapi ebédekre.

Térj el a megszokottól!

 

Próbáld ki a rántott húst sütőben sütve! Panírozd be egyenként a szeleteket, majd egy kiolajozott tepsibe – ne használj bő olajat – fektesd a húsokat úgy, hogy érjenek egymáshoz, majd a tetejüket kend meg tejföllel. Takard le alufóliával, és mehet a sütőbe! Mielőtt készre sülnének a husik, szórj reszelt sajtot rájuk és már fólia nélkül tedd vissza őket a sütőbe pirulni. Az így elkészült étel nemcsak, hogy új ízélmény lesz, de egészségesebb is a klasszikus rántott húsnál, mivel jóval kevesebb zsiradékkal készíted el.

A natúr sütést is kipróbálhatod, amikor csak lisztben forgatod meg a hússzeleteket, de tojásban és zsemlemorzsában nem. Ha Orly módra készíted a húst, akkor víz és tej helyett sörrel hígított palacsintatésztába mártod, majd így sütöd ki.

Izgalmas variációk ezek a rántott hús elkészítésére, mégsem kerülnek semmivel sem többe a klasszikus változatnál.

Magyar fogás angolosan

 

Készíts rántott húst angolosan, és bundázd úgy a husikat, hogy először olvasztott vajban forgatod meg a szeleteket, majd ezután mártod zsemlemorzsába, és így sütöd ki. Ehhez a variációhoz nem kell lisztet használnod, a vajtól pedig puhábbak lesznek a husik, és a rántott hús kalória értéke is alacsonyabb lesz.

Provident tipp

 

Gyakori kérdés, hogy a rántott hús milyen húsból készüljön: csirkemell vagy -comb, pulyka vagy sertéshús. Az igazi Wiener Schnitzel, azaz a bécsi szelet klasszikusan kizárólag borjúhúsból készülhet, de te akármelyik húsból is szeretnéd elkészíteni, biztosan finom lesz!

Nektek mi a bevált receptetek a vasárnapi ebédre? Írjátok meg nekünk kommentben!