Provident
blog

Nemzetközi fenntarthatósági díjak a Providentnek

2017. október 12. – A Provident Pénzügyi Zrt. „Global Sustainability Leadership” (Globális Fenntarthatósági Példakép) elismerésben részesült az október 11-12-én Dubaiban megrendezett Fenntarthatósági Világkongresszuson, egyúttal a nemzetközi zsűri az egyéni díjazottak közé emelte Szirmák Botondot, a Provident vezérigazgatóját is.

A Fenntarthatósági Világkongresszus nemzetközi szakmai szervezet, mely az üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A Provident a díjat az évek óta sikerrel működő, átgondolt és gyakorlatba ültetett fenntarthatósági programjáért kapta, mely egyrészt kiemelten kezeli a vállalat legfőbb társadalmi hatásait, külön figyelmet fordítva a felelős hitelezésre, másrészt mert a fenntarthatóság minden spektrumában hatékony eszközöket fejleszt, ide értve többek között a társadalmi befektetéseket, önkéntességet, üzleti etikát, érintetti párbeszédet, környezetvédelmet, transzparenciát. Szirmák Botond, a magyar Provident vezérigazgatója a fenntarthatósági alapelvek példaértékű, felsővezetőként a vállalaton belül és kívül is kiemelkedő hatású képviseletéért vehette át a „CEO of the Year” díjat.

A díjakat a Provident megbízásából dr. Jánosy Zsuzsanna és Kőszegi András, a BrandTrend márkatanácsadó cég vezetői vették át a helyszínen, akik az világkongresszus magyarországi partnereként képviselték hazánkat az eseményen.

Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója: „Pár éve még vállalati környezetben is tízből kilenc ember elbizonytalanodott néha afelől, hogy valójában mit jelent a fenntarthatóság, noha kifejezetten direkt módon hat az üzleti eredményekre is. Egy fenntarthatósági program célja, hogy hosszú távon, kiszámítható módon, a vállalat tevékenységéből eredő társadalmi, üzleti, környezeti kockázatokat meggondoltan kezelve teremtsünk értékeket minden érintett számára, beleértve az ügyfeleket, munkavállalókat, tulajdonosokat és a társadalom egészét. Örülök, ha most már a nemzetközi mezőnyben is úgy ítélik meg, hogy itt Magyarországon kiemelkedő eredményeket érünk el ezen a téren, és természetesen a kollégáimmal együtt nagyon büszkék vagyunk a díjakra.”