Provident
blog

Még nincs vége a nyárnak – fesztiválok augusztusban

Bár már javában dúl a nyár, a vége még közel sem látható, hiszen rengeteg zenei fesztivál várja még a látogatókat! Cikkünkben összegyűjtöttük kedvenceinket.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

 

EFOTT

Idén is megrendezésre kerül az EFOTT fesztivál, azaz az „Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója”. A rendezvény 1976-ban jött létre kezdetben változó helyszínekkel, azonban 2015 óta az állandó helyszín a Velencei-tó északi strandján. Mára az EFOTT az egyik legjelentősebb hazai fesztivál a fiatalok körében, ahol a zenei események mellett a gasztro- és kulturális élményekre, valamint a sporteseményekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

  • Időpont: 08.11-15.
  • Fellépők: Flo Rida, Scooter, Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, Brains, Horváth Tamás, Margaret Island, Magna Cum Laude, Rúzsa Magdi, Király Viktor, ByeAlex és a Slepp, Irie Maffia, …. Továbbiak az EFOTT hivatalos oldalán.

 

Kolorádó Fesztivál

A Kolorádó Fesztivál egyik érdekessége és jellegzetessége, hogy nem is próbál meg beállni a nagy(obb) fesztiválok sorába, vagy versenyezni azokkal, hanem ehelyett egy teljesen egyedi élmény megalkotását tűzte ki célul. A fellépő előadók gyakran nem is színpadon játszanak, hanem az erdőben a fák között, vagy a rét közepén a nézők mellett zenélnek. A fesztivál teljes mértékben off-the-grid, azaz sem térerő, sem internet nem található a fesztivál területén a teljes szabadság jegyében. Ettől egészen más a hangulata, mint a nagyobb rendezvényeknek.

  • Időpont: 08.11-14.
  • Fellépők: Alice Phoebe Lou, Black Midi, The Horrorist, Helena Hauff, Hunee, Giant Swan, Roza Terenzi, Analog Balaton, Bohemian Betyars, Carson Coma, Dé:Nash, Decolonize Your Mind Society, Dorota, Fran Palermo, Freakin’ Disco, Galaxisok, … Továbbiak a Kolorádó hivatalos oldalán.

 

VeszprémFest

Míg a fenti fesztiválok talán vonzóbban a fiatalabbak számára, a VeszprémFest-et kortól függetlenül mindenki élvezheti. A fesztivál missziója, hogy világszínvonalú zenei produkcióknak adjon otthont – meghatározott zenei profil nélkül, tehát itt igazán mindenki megtalálhatja a neki tetsző fellépőket. A VeszprémFest alatt Veszprémben továbbá ingyenesen látogatható a Rozé, Rizling és Jazz Napok is.

  • Időpont: 08.17-21.
  • Fellépők: Tom Jones, Jazz+Az, Cotton Club Singers, LGT Zenevonat, Miklósa Erika, Tompos Kátya, Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla, … Továbbiak a VeszprémFest hivatalos oldalán.

 

Fishing On Orfű

Míg a VeszprémFest kifejezetten odafigyel, hogy ne egy zenei stílust képviseljen, addig a FOO a legnagyobb (nem)hivatalos magyar alternatív fesztivál. A fesztivál a nevét a pécsi Kiscsillag együttes kislemezének címéről kapta, ami nem is csoda, hiszen a zenekar frontembere, Lovasi András nagyban hozzájárult a fesztivál létrejöttéhez.

  • Időpont: 08.24-28.
  • Fellépők: Heaven Street Seven, 30Y, Hiperkarma, Kiscsillag, Vad Fruttik, Bëlga, Supernem, Elefánt, Esti Kornél, Krúbi, Kistehén, Csaknekedkislány, Ivan & the Parazol, Szabó Benedek és a Galaxisok, Péterfy Bori & Love Band, Besh o droM, VHK, Óriás, Konyha, … Továbbiak a FOO hivatalos oldalán.

 

Szegedi Ifjúsági Napok

Idén 53 éves a SZIN, amely megalakulásakor egy nagyon fontos rendezvénynek számított. Az első olyan platformként jelent meg, ahol az összegyűlt többtízezer fiatal hallgathatta cenzúra nélkül a 3T-s, azaz a támogatott, a tűrt, de még a tiltott zenekarokat is. Megalakulása egy évvel megelőzte a Woodstock-i fesztivált is, és az egyik legjelentősebb magyar fesztiválként tarthatjuk számon.

  • Időpont: 08.25-28.
  • Fellépők: Halott pénz, Majka & Curtis, Tankcsapda, Ákos, Follow The Flow, Punnany Massif, Rúzsa Magdi, Honeybeast, Wellhello, Kowalsky Meg a Vega, Necc Party, Irie Maffia, Hősök, Kiscsillag, 30Y, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, Zenevonat, PASO, Intim Torna Illegál… Továbbiak a SZIN hivatalos oldalán.

 

Belvárosi Sörfesztivál

A Belvárosi Sörfesztivál rendhagyó a listában, hiszen a korábiaktól eltérően nem zenei fesztiválról beszélünk. A Belvárosi Sörfesztivál célja, hogy népszerűsítse a gazdag hazai sörkultúrát, és lehetőséget biztosítson a magyar kézműves sörfőzdéknek újdonságaik bemutatására. A Belvárosi Sörfesztivál Budapesten, a Szabadság téren kerül megszervezésre, ahol a legfinomabb hazai kézműves sörkülönlegességeivel és rengeteg féle harapnivalóval várja a látogatókat.

  • Időpont: 08.31-09-05.
  • Fellépők: A Belvárosi Sörfesztiválon a sztárok a magyar és nemzetközi sörkülönlegességek. A sörlapot és a kiállítói listát a hu oldalán olvashatjátok.

Készen állsz egy nyár végi fesztiválozásra?