Provident
blog
Okos otthon megoldások

2019-01-28

Tudatos tippek

Okos otthon megoldások

A 21. század megannyi hasznos és kevésbé hasznos vívmánnyal járult már hozzá ahhoz, hogy az emberek élete a lehető legkényelmesebb legyen. Az eszközök már nem egyszerűen funkcionálisak, de okosak is, ahogyan az őket irányító intelligens rendszerek is rohamos mértékben fejlődnek. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár, ha otthonunkat az épületautomatizálás segítségével optimalizáljuk!

Mitől lesz okos az otthonunk?

Az intelligens otthon ötvözi magában mindazon elemeket, amik egyébként különálló, hagyományos szereplőként lennének jelen az otthonunkban. Így az okos ingatlanban már egy központi kezelőfelületről, applikáció segítségével tudjuk vezérelni az fűtést, a hűtést, a világítást, a riasztórendszert, és irányíthatunk kamerákat is. A lehetőségeink azonban itt nem érnek még véget, hiszen láthatjuk, hogy éppen bekapcsolva maradt-e a kávéfőző, elindíthatjuk az öntözőrendszert, és még az ágyban fekve felhúzhatjuk az okos redőnyt is.

 

Miért éri meg az okos otthon?

A központilag vezérelt házak egyik legnagyobb előnye, hogy a hozzájuk tartozó applikáción keresztül megfigyelhetjük, hogy az ingatlannak milyen az energia- és vízfogyasztása, akár heti vagy havi bontásban is. Az elemzés segítségével képesek leszünk arra, hogy optimalizáljuk a kiadásainkat, hiszen kimutatást kapunk arról, hogy miből mennyit használunk el, hol van esély arra, hogy megtakarítsunk és ne csak energiát, de pénzt is spóroljunk!

 

Távolról is irányíthatunk

A rendszer segítségével már távolról is vezérelhetjük a kapcsolókat, de többek között az is megoldható, hogy a fűtést addigra kapcsoljuk fel, mire hazaérünk – emiatt nem kell egész nap mennie, mégis meleg otthonba érünk haza. Ez a lehetőség segítségünkre lesz abban is, hogy a kiadásaink biztosan ne csússzanak ki a kezeink közül és mindent kontroll alatt tartsunk!

 

Mindent láthatunk

A kamerák segítségével akkor is felügyelet alatt tarthatjuk az otthonunkat, ha mi éppen nem tartózkodunk ott. Legyen szó utazásról, bent élő háziállatokról vagy arról, hogy a gyerekek előbb érnek haza, mint mi, lehetőségünk nyílik mindent ellenőrzés alatt tartani és figyelemmel kísérni!

 

Minden kapcsolatban van

Az intelligens otthon vezérlőrendszere egy pontos, a felhasználók kényelmére szabott hálózat, aminek az egyik legnépszerűbb funkciója, hogy egyszerre láthatunk és irányíthatunk mindent az ingatlanban. A rendszer kiegészítése az „okos asszisztens”, ami lehetővé teszik, hogy szóban adjunk ki utasításokat és kéréseket, mint például: „Húzd fel a redőnyt!”

 

Ki örülne egy intelligens lakásnak?