Provident
blog

Olcsó karácsonyi süti receptek

Karácsony ünnepére a legfinomabb süteményekkel szeretünk készülni: habos, gyümölcsös, csokoládés, marcipános és még sorolhatjuk a sok finomságot. Vegyük sorra a karácsonyi sütemények közül azokat, amik nemcsak finomak, de gyors és olcsó az elkészítésük is. Nézzük, hogy mit süssünk idén!

5 egyszerű süti Karácsonyra

 

Mézeskalács

A karácsonyról egyből a mézeskalács jut eszünkbe: finom és sokáig eláll, ami a többnapos ünnep miatt különösen praktikus. A karácsonyi ételek közül egyszerűen nem hiányozhat ez a sütemény, aminek az elkészítése akár közös családi időtöltés is lehet, hiszen a megsütött formák dekorálása szórakoztató program. Mézeskalácsot ajándékba is készíthetünk: dekoráljuk személyre szóló mintákkal, vagy sütés előtt szúrjunk bele hústűt, fogpiszkálót, hogy a lyukon egy szalagot átfűzve karácsonyfadísz legyen a süteményből.

Gyümölcskenyér

Az egyszerű sütemények közé tartozik a gyümölcskenyér is, amit szinte bármilyen földi jóval ízletessé tehetünk. Nem kell külön bevásárolnunk se hozzá, csak nézzünk körül a kamrában, biztosan akad egy kis aszalt gyümölcs, mogyoró, csoki vagy dió, amit a tésztába apríthatunk.

Kókuszgolyó

Ha gyorsan kell elkészítenünk a vendégváró édességet, akkor válasszunk a karácsonyi receptek közül olyat, ami sütés nélkül elkészíthető – ezzel sok időt spórolhatunk. A kókuszgolyóra a legtöbb ember nem tud nemet mondani, ez a közkedvelt sütemény nagyon gyorsan elkészül és igazán pénztárcabarát is. Ha szeretnénk eltérni kicsit a megszokott recepttől, akkor a golyók közepébe tehetünk meggybefőttet, mogyorót vagy akár mandulát is.

Kuglóf

Ínycsiklandó desszert a kuglóf, amit egyszerű elkészíteni, mégis nagyon mutatós sütemény. Az elkészült süti mellé tálalhatunk lekvárt és tejszínhabot is akár, attól függően, hogy mit találunk otthon a spájzban.

Muffin

Ugyan nem tradicionális magyar sütemény, mégis mindenki által kedvelt már itthon is a muffin. Egy alaptésztához csak cukorra, lisztre, vaníliás cukorra, tojásra, vajra és egy csipet sóra lesz szükségünk. A tésztába törhetünk maradék csokoládét, apríthatunk bele aszalt gyümölcsöt, a tetejét díszíthetjük krémmel vagy színes cukrokkal, csokiforgáccsal is.

Az ünnepi sütemények nem attól lesznek finomak, hogy sokat költünk az alapanyagok beszerzésére, hanem a gondoskodástól és a karácsonykor együtt töltött pillanatoktól, amire több idő jut, ha nem a konyhában töltjük az egész ünnepet!