Provident
blog

Olcsó koktélok szilveszterre

Az újévre éjfélkor pezsgővel kell koccintani, de egy jó szilveszter nemcsak habzó borral telik. Az év utolsó bulija legyen idén a koktélok estéje, amire olcsó, de finom receptekkel készülhetünk – lássuk is, hogy mikkel!

Így készül egy olcsó koktél

Nem kell tanfolyamot végeznünk ahhoz, hogy a szilveszteri bulin magunkra vállaljuk a mixer szerepét, elég, ha utána nézünk pár koktél recepteknek, és okosan átgondoljuk, hogy milyen alapanyagokra van szükségünk hozzájuk. Olyan megoldásokat is találhatunk, amiknél a receptek képekkel együtt szerepelnek, ami támpontként szolgálhat nemcsak az arányok eltalálásában, de még a dekoráció során is. Mindemellett fontos azt is megtudnunk, hogy mi lesz a szilveszteri menü, hiszen így az ételekhez igazíthatjuk az italokat.

Ha szilveszter, akkor Bólé! Hagyományosan az év utolsó napján fogyasztjuk ezt a gyümölcsös italt, amit könnyen el tudunk készíteni otthon is: vágjunk fel narancsot, banánt, mandarint, barackot, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, majd öntsünk a gyümölcsökre fehérbort és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, fogyasztás előtt pedig öntsünk hozzá pezsgőt. A koktél receptjét itt tudod letölteni.

Mivel a bóléhoz és az éjféli koccintáshoz úgyis beszerzünk pezsgőt, éppen ezért érdemes a többi koktél elkészítésénél is ezzel az itallal gondolkodnunk.

Könnyű és gyümölcsös ital a Bellini koktél: keverjünk 2 dl pezsgőhöz 1 dl összeturmixolt őszibarackot, néhány csepp citromlét és 2 cl baracklikőrt, de ízlés szerint önthetünk hozzá még gyümölcslevet is. A koktél receptjét itt tudod letölteni.

Szintén pezsgő alapú koktél a French `75 nevet viselő ital, amihez 1,5 dl pezsgő és 2 cl gin szükséges, a pár csepp citromlé és a díszítéshez felhasznált egy narancskarika mellett. A koktél receptjét itt tudod letölteni.

Az egyik legismertebb pezsgővel, habzó borral készülő koktél a Mimóza, amit állítólag 1925-ben szolgálták fel először a párizsi Ritz Hotel bárjában. 1,5 dl édes pezsgőhöz 1 dl narancslevet és 2 cl narancslikőrt keverünk, és már fogyaszthatjuk is. A koktél receptjét itt tudod letölteni.

Finom, gyümölcsös koktélokat készíthetünk a szilveszteri bulin, és ha átgondoljuk, hogy milyen alapanyagokra van szükségünk, akkor bizony nem is kell majd mélyen a zsebünkbe nyúlnunk az hozzávalók beszerzésénél sem!