Provident
blog

Otthoni fogfehérítés

A fogfehérítés otthon sokunknak nehezen elképzelhető, macerás és időigényes dolognak tűnik, ezért nem is szánjuk rá magunkat. Itt az ideje, hogy ezt a téves gondolatot felülírjuk a pofonegyszerű gyakorlattal, és belevágjunk a bizony nagyon is hatásos házi fogfehérítés pár perces műveletébe!

A ragyogó mosoly eléréséhez természetes anyagokat használhatunk, így az otthoni fogfehérítés nemcsak pénztárcabarát megoldást, hanem az árnyalatokkal világosabb fogsor káros vegyületektől mentes elérését is jelenti. Egyszerű praktika, ha extra szűz kókuszzsírt szobahőmérsékleten hagyunk folyékonnyá válni, majd 10-15 percig öblögetünk egy kis adaggal; meleg vízzel öblítsünk utána. A hatás duplán jó, ugyanis a fehérebb fogakon kívül az ínyünket is ápoljuk a bioboltokban, drogériákban beszerezhető kókuszzsírral.

A fogfehérítés házilag egy igencsak kellemes módszerrel is elérhető: pár szem epret kell pépesre mixelnünk, majd ezzel a masszával átmosni a fogainkat. Az eper összetevői ugyanis fehérítik a fogzománcot, így a jó íz mellett fogainknak is jót teszünk a gyümölccsel. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy nem szabad túl gyakran használnunk ezt a fogfehérítő módszert, mivel az eperben található gyümölcssav gyakori használata károsíthatja a fogzománcot. Maradjunk a havi egy-két alkalomnál, a hatás így sem fog elmaradni.
Az orvosi kezelésnél szintén lényegesen olcsóbb megoldást jelent a fogfehérítő matrica. Ezek a matricák igazából vékony fólialapok, amit 30-60 percig kell a fogunkra ragasztva hagynunk, ez idő alatt fejti ki hatását a matricán található, fehérítő hatású hidrogén-peroxid. Egy vagy két héten át érdemes megismételni a fogfehérítő matrica használatát, naponta ragasszuk fel fogsorunkra; a látványos eredmény pedig magáért beszél.

Fogaink elszíneződésének megelőzésében természetesen a megfelelő fogkrémek, alapos fogmosások is segítenek, így ha már sikerült házilag elérünk a fényes és fehér fogsort, gondoskodjunk is annak állapotáról.