Provident
blog

Te hol tartod a sminkes cuccaidat?

Veheted a boltban kisebb vagyonokért, vagy csinálhatod házilag, a sminkeszközeidet valahogy tárolnod kell. De miért is költenél erre, ha otthon is megcsinálhatod a saját, stílusos sminkes rendeződet?

A sminkes cuccaidat előbb-utóbb tárolni kell valamiben, a rendszerezés nem csak a rendmániásoknak fontos. Az ecsetek, szemceruzák és bármi egyéb sminkeszköz rendszerezésére persze vásárolhatsz méregdrága rendszerezőket a boltban is, mutatunk azonban egy gyors és stílusos praktikát, amivel magad is elkészítheted a rendszereződet.

Ehhez nincs szükséged extra kiegészítők vásárlására, és még csak ördögi kézügyességgel sem kell rendelkezned. Az egyedi, házi készítésű sminkeszköz-tartód gyakorlatilag ingyen elkészíthető, a „hozzávalók” a következők:

• fonal

Vastagabb, vagy keskenyebb, színes, fekete, vagy fehér, Te döntesz. A durvább, vastagabb fonallal egyszerűbb dolgozni, ezért ha nem vagy biztos magadban, kezdj azzal. A fonal színét igazítsd a környezet színéhez, Te tudod, hogy hova fogod rakni.

• konzervdoboz

Zöldborsós, babos, kukoricás, bármilyen jó. Legyen olyan magas, amiben kényelmesen elférnek a sminkes eszközeid, ez az egyedüli feltétel.

• reszelő

A doboz élét le kell majd reszelned, ha biztonságos tárolót akarsz.

• ragasztó

Folyékony ragasztóra lesz szükséged, előny, ha egy erősebb koncentrációjút választasz erre a célra, a papírragasztó nem biztos, hogy megfogja a fonalat és a fémet.

• olló

Bármilyen olló jó lesz, ami elvágja a fonalat, nem kell semmi extrára gondolnod.

Lépésről – lépésre

1. A konzervdobozt kívül belül tisztítsd meg. Manapság előfordul, hogy matricával, vagy egy makacsabb ragasztóval rögzítik a címkét, ezt mindenképp távolítsd el. Ha rajtamarad a címke, akkor nem fog olyan jól felfeküdni a fonal és sérülékenyebb lesz a műved.
2. A doboz fedelét távolítsd el, a belső peremén található élét pedig óvatosan reszeld életlenre, simára. Nagyon kellemetlen és fájdalmas, ha a reggeli sminkelés közben megvágod magad a doboz belső élével.
3. Tégy egy pötty ragasztót a doboz aljára és ragaszd oda a fonal végét.
4. A ragasztott végétől kiindulva gondosan körbetekered a fonallal a dobozt, jó szorosan, hogy sehol ne lehessen látni a konzervdobozt. A fonal fedje el teljesen a dobozt!
5. Ha elérted a doboz tetejét, akkor ismét egy pötty ragasztóval rögzíted a fonal végét, és kész is.

Ennyi volna, nem egy nagy ördöngösség a házi sminkeszköz rendező elkészítése.