Provident
blog
Tervezd újra – 4 képzés, amibe most te is belevághatsz!

2020-11-02

Észtárca

Tervezd újra – 4 képzés, amibe most te is belevághatsz!

A te elképzeléseid sem alakultak idén a tervezettek szerint? Itt az ideje némi újratervezésnek! Kezdj bele egy régóta dédelgetett álmodba és tanulj ki egy új szakmát. Összegyűjtöttünk 4 olyan képzést, amivel most elindulhatsz!

Az alkalmazkodás a munkaerőpiacon is nagy előny, így, ha mindig képes vagy a megújulásra és a folyamatos tanulást is rutinszerűen gyakorlod, akkor nem kell attól tartanod, hogy lemaradsz pályatársaid mögött.

Dolgozz az IT szektor top szakmájában!

Az informatika egyik legkeresettebb szakmája lehet most a tiéd, ha mindig is kacsingattál a programozás felé. Csupán 5 hónap alatt megszerezheted ezt a képesítést egy szuperintenzív tanfolyam keretein belül, mely heti 50-60 órás elfoglaltságot jelent. A Green Fox Academy tanfolyama többféle lehetőséget is kínál a jelentkezőnek, így az alaptól eljuthatsz egészen a mester szintig és tudásodat nemcsak itthon, hanem akár külföldön is kamatoztathatod.

online képzés

Nyelvtudás nélkül csak félkarú óriás lehetsz

A legkelendőbb szakmával a zsebedben és sok-sok év tapasztalatával is csak a sokadik lehetsz a sorban nyelvtudással felvértezett kollégáiddal szemben. Az IT szakmákban például elkerülhetetlen az angol nyelv ismerete, de a marketing, a kereskedelem, a pénzügy és a szolgáltatóipar szakmáiban is nagy előnnyel indulhatsz, ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet.

Szerencsére ma már teljesen kötetlen formában is elkezdheted a nyelvtanulást, így munka mellett sem kell lemondanod az önfejlesztésről. Akár hétvégi tanfolyamot választasz, akár online formában vágsz neki, eljuthatsz kezdő szintről egészen a felsőfokig. Telepíts a telefonodra szókincsfejlesztő applikációkat és nézd a filmeket feliratosan, hiszen így szinte szórakozva szívhatod magadba a nyelvtudást.

Kétkezi munkára vágysz?

Ha nem vagy kifejezetten az az irodában üldögélő típus, akkor válassz olyan szakmát, ahol a kreativitásod eredményét rögtön láthatod. Asztalosként például nemcsak nyílászárókat, lépcsőket vagy korlátokat készíthetsz, de fantáziádat teljesen egyedi bútorok megalkotására is felhasználhatod. Elhelyezkedhetsz az építőiparban vagy akár elindíthatod saját vállalkozásodat is.

Precizitásodat és emberszeretetedet a szépségiparban is kamatoztathatod, például kéz- és lábápolóként. Ez a szakma nagy odafigyelést és gyakorlatot igényel, hiszen nemcsak a körmök és a bőr megszépítéséről szól, de a hatáskörödbe tartozó kisebb egészségügyi problémákat – mint a benőtt köröm, vagy a cukorbetegségből adódó berepedezett bőr  – is orvosolhatod szaktudásoddal.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Cukrászként új vizekre evezhetsz

Ha mindig is szerettél volna egy saját kis kávézót vagy cukrászdát, ahol friss péksütemények illatoznak a pultban, akkor kezdd álmod megvalósítását a cukrász szakma elsajátításával. A klasszikus sütemények elkészítésén túl az ételérzékenységgel küzdőknek is kedvében járhatsz mindenmentes finomságaiddal és persze a finom fagylaltok sem hiányozhatnak majd a kínálatból. Legyél a torták, karamelldíszek és bonbonok elkészítésének mestere is indíts saját vállalkozást, hogy végre azt csinálhasd, amit igazán szeretnél.

Cukrász oktatás

Készen állsz rá, hogy egy új szakmával megvalósítsd az álmaidat?