Provident
blog
Többen nyaralnak és táboroznak idén, mint tavaly

2019-08-05

Észtárca

Többen nyaralnak és táboroznak idén, mint tavaly

Kutatási adatok szerint nőtt a nyaralók és a táborozó gyermekek aránya a tavalyi évhez képest. Inkább belföldi úticélt választanak és előre félreteszik a szükséges összeget a vakációzók.

Amikor a nyári utazásokat tervezzük rengeteg döntést kell meghoznunk: mehetünk belföldre vagy külföldre, továbbá felkerekedhetünk családostul, de az sem kizárt, hogy gyermekeinket küldjük nyári táborokba. A Provident felmérésében arra kereste a választ, hogyan döntenek ügyfeleik a fenti kérdésekben.

 

Vakáció!

A kutatásból kiderült, hogy nőtt a rendszeresen nyaralók száma: tavaly a megkérdezettek 60 százaléka jelezte, hogy évente többször, évente vagy párévente eljut nyaralni, míg idén már a kutatásban résztvevők több mint kétharmada mondhatta ezt el magáról.

 

Nyári táborok

Tavalyhoz képest 14 százalékponttal több, a szülők több mint harmada mondhatta el, hogy gyermekük nyáron táborba megy. A táborozás költsége a szülők majdnem felének jellemzően egyáltalán nem okoz gondot, vagy spórolással ugyan, de belefér a költségvetésükbe (43%).

 

Nyaralás malacperselyből

Amikor arról kérdezték a gyakran üdülőket, hogy a nyaralás költsége mennyiben terheli meg pénztárcájukat, pozitív visszajelzést adtak. Idén csupán 13 százalék nyilatkozott úgy, hogy ez nehézséget okoz, míg a korábbi arány 21 százalék volt. Ezzel párhuzamosan azonban egy másik biztató tendencia is megfigyelhető: tavalyhoz (24%) képest többen jelezték, hogy a nyaralással járó extra kiadás egyáltalán nem okoz problémát számukra (42%).

 

Provident tippek a nyaraláshoz:

  • Könnyebben felkészülhetünk az üdüléssel járó kiadásokra, ha okosan beosztjuk a havi költségvetésünket és rendszeresen félre tudunk tenni, akár egy kisebb összeget is.
  • Amikor nyaralásra készülünk, nézzünk körbe otthon, hogy mi áll rendelkezésünkre a tavalyi évről. Biztos, hogy kell felfújható matrac? Nem vásároltunk egyet már a tavalyi szezonban? Így felesleges költekezéstől kímélhetjük meg magunkat.
  • Hasonlítsuk össze, érdemes-e mindent itthon megvenni, vagy esetleg olcsóbb-e az adott termék az úticélunkon. Ilyenkor érdemes a bevásárlást elhalasztani.
  • Ugyanezt mérlegeljük fordítva is: ha előre megvásároljuk az úszógumit a sportfelszerelés boltban olcsóbban kijöhetünk, mintha azt a strandon szereznénk be.